Τέλος στα μαύρα στίγματα με τις κατάλληλες μεθόδους

Δημοσιεύθηκε 11 Ιουνίου, 2024

Τα μαύρα στίγματα είναι σίγουρα κάτι ενοχλητικό σαν θέαμα, αφού αλλοιώνουν την υφή της επιδερμίδας και την κάνουν να φαίνεται αφυδατωμένη και θαμπή, δίχως ίχνος ζωντάνιας. Ο μεγαλύτερος ένοχος για την εμφάνισή τους είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

εάν νομίζετε ότι δεν μπορείτε να αποκτήσετε ξανά απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα, κάνετε λάθος, αφού υπάρχουν προϊόντα και συστατικά, που υπόσχονται να μεταμορφώσουν ολιστικά το δέρμα σας προς το καλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πείτε «ναι» στην αντηλιακή προστασία
Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφύγετε τα προβλήματα που προκύπτουν από τη συσσώρευση του σμήγματος; Θα το πετύχετε με τη συστηματική προστασία σας από τον ήλιο. Εάν έχετε ήδη μαύρα στίγματα, ένα καλό και αποτελεσματικό αντηλιακό θα τα κρατήσει στο σκοτάδι και τελικά θα τα απομακρύνει εξολοκλήρου. «Εάν δε χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε μέρα όλο τον χρόνο, σπαταλάτε άδικα τον χρόνο σας σε άλλα προϊόντα, πιστεύοντας πως έτσι θα διορθωθεί το πρόβλημα», λέει η δερματολόγος Jeanine Downie και διευθύντρια της Image Dermatology.

Προτιμήστε τη βιταμίνη C
Προμηθευτείτε έναν αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C για ημερήσια χρήση, για να βοηθήσετε στο να βελτιωθεί η όψη του δέρματός σας ολιστικά, συμπεριλαμβανομένων των ενοχλητικών αυτών σημαδιών. «Οι αντιοξειδωτικοί οροί συμβάλλουν στη σταθεροποίηση του δέρματος μετά από τυχόν ερεθισμούς από την υπεριώδη ακτινοβολία», εξηγεί η δερματολόγος Melanie Palm, διευθύντρια του Art of Skin MD. «Εξασφαλίζω ότι οι ασθενείς μου χρησιμοποιούν ένα τέτοιο serum κάθε πρωί».

Extra fact: Η βιταμίνη C βοηθά στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών κι εξομαλύνει την υφή της επιδερμίδας.

 

Στραφείτε στις spot treatments
Τα μαύρα στίγματα αντιμετωπίζονται πιο άμεσα όταν εφαρμόζετε συγκεκριμένες ειδικές θεραπείες, που σχετίζονται με αυτό το πρόβλημα. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία συστατικών, για να αναζητήσετε, ενώ μερικά από τα πιο αποτελεσματικά στην αγορά αυτήν τη στιγμή είναι το εκχύλισμα της παιώνιας και της γλυκόριζας, το κοζικό οξύ, η βιταμίνη C και Ε, η νιασιναμίδη (niacinamide) και το alpha arbutin. Αναζητήστε τα στις ετικέτες των προϊόντων και εντάξτε τα στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σας. Θα δείτε πραγματικά διαφορά!

Τοποθετήστε ειδικά patches
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο αντιμετώπισης των μαύρων στιγμάτων, που τελευταία κατακλύζει όλο και περισσότερο τα ράφια πολλών καταστημάτων με προϊόντα ομορφιάς. Πώς χρησιμοποιείται; Κολλάτε ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο πάνω στο σημείο που έχετε πρόβλημα και αυτό θα δράσει περιορίζοντας τους πόρους σας. Τα μικρορεύματα που εκπέμπονται από αυτά τα patches μειώνουν ολοκληρωτικά τον αποχρωματισμό της επιδερμίδας με τη βοήθεια της ρετινόλης, των πεπτιδίων και των νιασιναμιδίων, τα οποία περιέχονται σε αυτά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram