Τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το beauty blender

Δημοσιεύθηκε 12 Φεβρουαρίου, 2024

Το beauty blender (αυτό σε σχήμα αυγού) είναι ίσως το πιο γνωστό σφουγγαράκι μακιγιάζ που κάνει το blending παιχνιδάκι ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία (πχ γύρω από τη μύτη, κάτω από τα μάτια κλπ).

Με αφορμή, λοιπόν, το πρόσφατο λανσάρισμα της άκρως καλοκαιρινής edition του 24/7 blender από Dimitris Stratos Beauty, με συσκευασία έτοιμη να μπει στις αποσκευές των διακοπών μας, μιλήσαμε με τον makeup artist Δημήτρη Στράτο προκειμένου να μοιραστεί τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε (και πρέπει να αποφεύγουμε) με το beauty blender στο μακιγιάζ μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-Δεν το πλένεις μετά από κάθε χρήση

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες με το beauty blender είναι πως ξεχνούν να το πλύνουν μετά από κάθε μακιγιάζ- αφού το έχουν χρησιμοποιήσει με foundation, concealer κλπ. Τα σφουγγαράκια μακιγιάζ πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση με ήπιο σαπούνι ή καθαριστικό, διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν από αλλεργίες έως ερεθισμούς, σπυράκια κλπ.

-Δεν του δίνεις χρόνο να στεγνώσει

Έπειτα, αυτό που δεν ξέρουν αρκετές γυναίκες είναι πως το σφουγγαράκι χρειάζεται χρόνο για να στεγνώσει. Επειδή περιέχει μικροίνες, θα πρέπει να το αφήνεις να στεγνώνει στον αέρα, πάνω σε μία καθαρή χαρτοπετσέτα, έτσι ώστε να μην μαζεύει μικρόβια ή μύκητες.

-Δεν το αποθηκεύεις σωστά

Εξίσου σημαντικό λάθος έχω παρατηρήσει να γίνεται στην αποθήκευσή του. Καλό θα είναι να αποφεύγει κανείς να αποθηκεύει/ βάζει το καθαρό- πάντα- beauty blender χύμα στο γεμάτο καλλυντικά νεσεσέρ του. Αντί αυτού, καλό θα ήταν τα καθαρά σφουγγαράκια μακιγιάζ να αποθηκεύονται σε μικρότερα κουτάκια ή κάπου ξεχωριστά, για να είναι έτοιμα προς χρήση. Μ’ αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεται η διασπορά μικροβίων κλπ.

-Δεν δίνεις προσοχή και αγάπη

Δεν είναι λίγες οι φορές ακόμη, που ακούω αρκετές γυναίκες να καταστρέφουν το beauty blender τους στο πλύσιμο- ειδικά αν έχουν μακριά νύχια. Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση πως το σφουγγαράκι που χρησιμοποιούν δεν είναι καλό ή ποιοτικό. Γι αυτό το λόγο, θα πρότεινα να δίνουν προσοχή και αγάπη σε όλα τα steps της χρήσης του.

-Δεν το αντικαθιστάς συχνά

Τέλος, ανάλογα με το πόσο συχνά χρησιμοποιεί μία γυναίκα το beauty blender στο μακιγιάζ της, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να το αντικαθιστά καθώς, δεν πρέπει να ξεχνά πως τα σφουγγαράκια μακιγιάζ, σε αντίθεση με τα πινέλα είναι πιο αναλώσιμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram