Γιατί σας αποφεύγει ο σύντροφος σας στο σεξ;

Δημοσιεύθηκε 12 Ιουνίου, 2020

Πολλές είναι οι γυναίκες που βρίσκονται σε σχέση και έρχονται αντιμέτωπες με αυτή την κατάσταση.

Η σεξουαλική επιθυμία αποτελεί το πρώτο στάδιο, την αρχή της σεξουαλικής λειτουργίας. Αναφέρεται στη διάθεση του ατόμου να εμπλακεί σε σεξουαλική δραστηριότητα και εκδηλώνεται με διάφορα ερεθίσματα και φαντασιώσεις. Κατά τη διαταραχή τόσο η επιθυμία όσο και οι φαντασιώσεις παρουσιάζουν μείωση ή ολοκληρωτική απουσία. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γενικά ή με μια συγκεκριμένη γυναίκα και μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε φάση της σεξουαλικής ζωής του άνδρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι συμβαίνει όμως όταν ο σύντροφός σου δεν έχει όρεξη για σεξ;

1. Είναι πολύ αγχωμένος

Μπορεί να μην εργάζεται ή μπορεί να μην πηγαίνει καλά η δουλειά του. Μπορεί επίσης να πηγαίνει πολύ καλά στα επαγγελματικά του αλλά να μην ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Μπορεί να έχει κάποιο θέμα υγείας. Όποιος λόγος και αν υπάρχει που να τον αγχώνει το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτεται.

2. Έχει κάποιο θέμα υγείας

Μπορεί κάποιο πρόβλημα υγείας (που ίσως δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος) να τον κάνει να μην νιώθει τόσο δυνατός για να ξεκινήσει σεξουαλικές επαφές μαζί σου.

3. Δεν τον προκαλείς αρκετά

Μπορεί στην αρχή της σχέσης σας ένα άγγιγμά σου να ήταν αρκετό για να τον κάνεις τούρμπο αλλά αυτό μπορεί να μην ισχύει μετά από 5 ή 10 χρόνια σχέσης. Σκέψου πώς θα μπορούσες να αλλάξεις τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι για να αλλάξει και εκείνος τις αντιδράσεις του απέναντί σου.

4. Τον ακυρώνεις πολύ συχνά

Όσο και να μην δείχνει να επηρεάζεται θα πρέπει να ξέρεις ότι όντως επηρεάζεται όταν του λες ότι είναι ανίκανος, τεμπέλης, άχρηστος και οποιοδήποτε άλλο κοσμιτικό επίθετο χρησιμοποιείς. Προσπάθησε να αλλάξεις τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεσαι σε εκείνον και τόνωσε λίγο την αυτοπεποίθησή του (βάλε σάλτσες αν χρειαστεί). Να είσαι σίγουρη πως αν του μιλάς πιο γλυκά και δείχνεις περισσότερο θαυμασμό προς το πρόσωπό του σύντομα τα πράγματα θα καλυτερέψουν στη σχέση σας και η ερωτική σας ζωή θα επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram