Tι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κέικ με στιγμιαίο καφέ και γιαούρτι

Δημοσιεύθηκε 3 Ιανουαρίου, 2024

Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κ.τ.σ. στιγμιαίο καφέ
4 αβγά
2 φακελάκια ζάχαρη με βανίλια
180 γραμμάρια ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
3/4 κούπας σπορέλαιο
3/4 κούπας γάλα
2 κ.τ.σ. ξίδι
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ.τ.γ. baking powder
1/4 κούπας δάκρυα σοκολάτας
προαιρετικά λιωμένη σοκολάτα και φουντούκι τριμμένο

Βήματα
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τον στιγμιαίο καφέ και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τα αβγά, το φακελάκι με τα φακελάκια βανίλιας ζάχαρης, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε καλά με ένα μίξερ.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα και φουσκώσει, προσθέστε το σπορέλαιο σιγά-σιγά και συνεχίστε το ανακάτεμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάλτε έπειτα μέσα στο μείγμα, το γιαούρτι με τον καφέ που ανακατέψατε στην αρχή, το γάλα και ανακατέψτε με το μίξερ ξανά.
Μόλις έχετε ένα ομοιογενές μείγμα βάλτε το ξίδι, κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και ανακατέψτε απαλά με έναν αβγοδάρτη και τέλος προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας.

Βάλτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί για κέικ και ψήστε για περίπου 45 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.
Μόλις κρυώσει διακοσμήστε με λιωμένη σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram