Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Γλυκό κουταλιού κουμ κουάτ

Δημοσιεύθηκε 6 Οκτωβρίου, 2023

Υλικά
1 κιλό κουμ κουάτ
1½ κιλό ζάχαρη
2½ φλ. νερό
1 βανίλια
Το χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:
Διαλέγουμε σφιχτά.Τα πλένουμε.Τα ζεματάμε 4 φορές σε νερό που βράζει, 3 λεπτά την κάθε φορά. Κάθε φορά αλλάζουμε το νερό ώστε να ξεπικρίσουν.
Τρυπάμε από πάνω ως κάτω κάθε κουμ κουάτ. Τα ζουλάμε ένα ένα ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα να στραγγίσουν καλά. από πάνω ως κάτω κάθε κουμ κουάτ. Τα ζουλάμε ένα ένα ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα βάζουμε πάνω σε καθαρή πετσέτα να στραγγίσουν καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, σιγοβράζουμε ακόμα για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε μέσα τα κουμ κουάτ και βράζουμε για 15 λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που κάθεται στην επιφάνεια.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα με πετσέτα να κρυώσει το γλυκό τελείως και να βγάλει το κουμ κουάτ όλα τα υγρά του στο σιρόπι.

Αφού κρυώσει τελείως, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και ξαναβράζουμε το γλυκό, ώσπου να δέσει το σιρόπι.

Όταν κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένο καθαρό βάζο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram