Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν γκρινιάζουμε συνέχεια;

Δημοσιεύθηκε 11 Οκτωβρίου, 2020

Όλοι μας έχουμε περάσει φάσεις στις οποίες γκρινιάζουμε διαρκώς.

Όλοι μας έχουμε συναναστραφεί με ανθρώπους που γκρινιάζουν συνεχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, είναι διαφορετικό να γκρινιάζεις ανά διαστήματα επειδή στη ζωή σου δεν σου αρέσουν μερικά πράγματα ή επειδή περνάς μια περίεργη ψυχολογική φάση εξαιτίας των ορμονών ή της καθημερινότητας σου και είναι άλλο να είσαι...γκρινιάρης από την φύση σου.

Οι γκρινιάρηδες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αυτοί που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή, εκείνοι που έχουν ψυχολογικά θέματα που πρέπει να τα λύσουν με κάποιον ειδικό και εκείνοι που γκρινιάζουν επειδή από την φύση τους έχουν μάθει να...πελαγώνουν εύκολα.

Σύμφωνα με τον Δρ Ρικ Χάνσον οι άνθρωποι που γκρινιάζουν συνέχεια και για τα πάντα, αναγκάζουν τον εγκέφαλο να ενεργοποιεί σε καθημερινή βάση ορισμένους νευρώνες που είναι υπεύθυνοι για την κακή διάθεση.

Όταν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, ο εγκέφαλος μαθαίνει να λειτουργεί έτσι με αποτέλεσμα η όλη μας συμπεριφορά να είναι πέρα για πέρα αρνητική, ακόμη κι όταν δεν έχουμε προβλήματα.

Ξαφνικά εξελισσόμαστε σε αντικοινωνικά οντά, που δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουμε κανενός είδους προσωπικές σχέσεις και βλέποντας τα πράγματα τόσο απαισιόδοξα, είναι φυσικό και επόμενο η ζωή μας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Όταν βλέπεις τα πράγματα με αισιοδοξία, δεν είναι θέμα τύχης το ότι όλα στη ζωή σου εξελίσσονται καλύτερα. Απλά η καλή σου διάθεση επικεντρώνεται πάντα στα θετικά και όχι στα αρνητικά.

Καλύτερα λοιπόν να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε το συντομότερο δυνατόν.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram