Ένα απλό και πολύ νόστιμο φαγητό που μπορούμε να φτιάξουμε σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να περάσουμε ώρες ατελείωτες στην κουζίνα, είναι το σπετσοφάι. Είναι ο τέλειος κρασομεζές με λουκάνικα και πιπεριές που συνοδεύεται τέλεια από φέτα.
Τώρα, που ο καιρός αλλάζει και μας δείχνει σιγά-σιγά τα «δόντια» του είναι μια καλή ευκαιρία να το συμπεριλάβουμε στο εβδομαδιαίο μενού.
Υλικά
2 χωριάτικα λουκάνικα
1 μελιτζάνα
2 κόκκινες πιπεριές
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 μεγάλες ντομάτες
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Διαδικασία
Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά μας σε χοντρά κομμάτια και τα λουκάνικα σε ροδέλες. Στη συνέχεια, σ’ ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.
Όταν ροδίσουν τα λουκάνικα, ρίχνουμε τις πιπεριές, τη μελιτζάνα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 4 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και λίγο νερό αν χρειαστεί. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο περίπου μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λουκάνικα. Σερβίρουμε με φέτα και ζεστό ψωμάκι!