Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε 5 Ιουλίου, 2020

Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Ελλάδα ανοίγει στην Αλόννησο τον Αύγουστο, όπως ανέφερε η εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου». Οι τυχεροί επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας, το «αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο» όπως το χαρακτηρίζουν στην εκπομπή.

Το υποθαλάσσιο μουσείο εγκαινιάζεται στις 3 Αυγούστου και θα μπορούν να το επισκεφθούν, με εξοπλισμό κατάδυσης, πιστοποιημένοι δύτες δεύτερου επιπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρίσκεται σε βάθος 21-27 μέτρων και περιλαμβάνει περίπου 3.500 αμφορείς. Όσοι δεν έχουν εμπειρία και πιστοποίηση στην κατάδυση, θα μπορούν να θαυμάσουν τα υποβρύχια εκθέματα μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία.

Όπως διευκρινίζουν στο σχετικό ρεπορτάζ, η κατάδυση δεν είναι extreme sport, αλλά μια εμπειρία εύκολα προσβάσιμη από πολλούς, που μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το 70% του πλανήτη, που καλύπτεται από νερό. Ακόμα και ένας αρχάριος δύτης, αφού φυσικά παρακολουθήσει το σχετικό μάθημα και ξεκινήσει από τα ρηχά, μπορεί να καταδυθεί μέχρι τα 12 μέτρα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram