Πότε πρέπει να ξεστολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας;

Δημοσιεύθηκε 3 Ιανουαρίου, 2024

Όσο μαγική είναι η διαδικασία στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου τόσο άχαρη είναι η στιγμή που πρέπει να το ξεστολίσεις.

Η περίοδος για στολίσεις το δέντρο εκτείνεται από τα τέλη Νοεμβρίου ως τις τελευταίες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Όσον αφορά το ξεστόλισμά του, οι περισσότερες απόψεις , συγκλίνουν στην 6η Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 6 Ιανουαρίου συντελέστηκε, σύμφωνα με τη χριστιανική θρησκεία η βάπτιση του Χριστού, που γιορτάζουμε ως Θεοφάνεια, γεγονός που συμβολίζει την κάθαρση και το φως που διώχνει τους καλικάντζαρους της γιορτινής περιόδου.

Το ξεστόλισμα του δέντρου συμπληρώνει ιδανικά το έθιμο και μάλιστα η παράδοση συνεχίζεται με αυτό τον τρόπο από τη βικτωριανή εποχή οπότε το χριστουγεννιάτικο δέντρο πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη, αλλά και ακόμα νωρίτερα, όταν οι άνθρωποι απλώς κρεμούσαν διάφορα φυτά στο σπίτι τους κατά τη γιορτινή περίοδο.

Εννοείται ότι ο καθένας μπορεί να επιλέξει την ημερομηνία ή τη μέρα που τον βολεύει περισσότερο, γιατί για τους πιο πολλούς από εμάς το ξεστόλισμα του δέντρου είναι μια μικρή αγγαρεία!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram