Πως θα προστατέψεις την επιδερμίδα από τις κοκκινίλες

Δημοσιεύθηκε 28 Οκτωβρίου, 2020

Οι κοκκινίλες στο πρόσωπο είναι ένα συχνό πρόβλημα του δέρματος το οποίο εντοπίζεται ακόμα και στις γυναίκες που δεν έχουν ευαίσθητη επιδερμίδα.

Τι το προκαλεί;
Η απάντηση βρίσκεται στις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας από τους ζεστούς εσωτερικούς χώρους στο κρύο των εξωτερικών, που οδηγούν σε μια φλεγμονώδη αντίδραση. Αυτές οι κοκκινίλες συνοδεύονται συχνά από ξαφνική ξηρότητα και αίσθηση τραβήγματος ή ακόμα και τσούξιμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από επώδυνο, το πρόβλημα είναι και αντιαισθητικό. Για να αποφύγεις τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση μπορείς να εφαρμόσεις μικρές συμβουλές περιποίησης του δέρματος στην καθημερινότητα σου, όπως αυτές που σου προτείνω παρακάτω.

Πριν την ενυδάτωση
Πριν απλώσεις μια γενναιόδωρη ποσότητα από την κρέμα ημέρας, ψέκασε το πρόσωπό σου με ιαματικό Νερό για να το καταπραΰνεις το δέρμα

Διάλεξε τη σωστή ενυδατική κρέμα
Προτίμησε μια πλούσια ενυδατική σύνθεση με συστατικά που προσφέρουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, όπως η λεβάντα, το χαμομήλι, η καλέντουλα, η αμαμελίδα. Αυτά τα συστατικά έχουν επίσης την ιδιότητα να καταπραΰνουν άμεσα και ηρεμούν την επιδερμίδα.

Μην ξεχνάς την αντηλιακή
Χρησιμοποίησε καθημερινά αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 15 και πάνω. Η κόκκινη, ερεθισμένη επιδερμίδα είναι ακόμα πιο ευαίσθητη στο ηλιακό φως και μάλιστα πολύ περισσότερο τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram