Πώς θα φωνάζουν τον πρίγκιπα William όταν γίνει βασιλιάς;

Δημοσιεύθηκε 16 Απριλίου, 2020

Δεν ξέρουμε σε πόσα χρόνια από τώρα θα συμβεί αυτό, όμως το σίγουρο είναι πως σε λίγα χρόνια ο William θα είναι ο νέος βασιλιάς της Αγγλίας.

Είναι τρίτος στη σειρά της διαδοχής του θρόνου και σίγουρα οι πιθανότητες αυτό να συμβεί στο έμμεσο μέλλον είναι πολλές. Η ερώτηση βέβαια που προκύπτει δεν είναι το πότε θα γίνει αυτό, αλλά ποιο θα είναι το όνομά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προφανώς προσανατολίζεσαι (και δεν έχεις άδικο) πως θα είναι ο βασιλιάς William, ωστόσο ο δούκας του Cambridge έχει ακόμη μερικές επιλογές για να διαλέξει.
william charlotte

Οι Βρετανοί μονάρχες όταν ανέβαιναν στον θρόνο υιοθετούσαν ένα νέο όνομα. Για παράδειγμα ο μπαμπάς της βασίλισσας Ελισάβετ, του οποίου το όνομα ήταν Albert, όταν έγινε βασιλιάς επέλεξε ως βασιλικό όνομα το George, κι έτσι έγινε γνωστός ως King George VI.

Η Ελισάβετ από την άλλη δεν άλλαξε το όνομά της όταν ανέβηκε στον θρόνο κι έγινε γνωστή ως Queen Elizabeth II. Ο πλήρης τίτλος της είναι Ελισάβετ η δεύτερη, με τη χάρη του Θεού, του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, των άλλων Βασιλείων και επικεφαλής της Κοινοποιλιτείας, υπερασπίστρια της πίστης.
kate william commonwealth

Ο William λοιπόν έχει την επιλογή να διαλέξει ανάμεσα στα ενδιάμεσα ονόματα που του έχουν δοθεί, μεταξύ των Arthur, Philip, Louis ή George, όπως και ο προ-πάππους του. Ωστόσο αν κρατήσει το δικό του όνομα θα είναι γνωστός ως Βασιλιάς William V. Για την ιστορία η Kate θα είναι γνωστή ως Queen consort (aka σύζυγος του βασιλιά) και θα έχει τον τίτλο της Queen Catherine.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram