Πως η μουσική θα σε κάνει πιο παραγωγική

Δημοσιεύθηκε 12 Μαρτίου, 2021

Η μουσική είναι έκφραση, είναι πηγή έμπνευσης και αναβλύζει δύναμη και συναισθήματα. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια ο Πυθαγόρας, που ήταν και ο πρώτος αναγνωρισμένος θεωρητικός της μουσικής, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η μουσική μπορεί να επιδράσει στην ψυχολογία ενός ανθρώπου και το πώς η χρήση κατάλληλων μελωδιών μπορεί να συμβάλει στην ψυχική του υγεία.

Σήμερα η μουσική έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον άνθρωπο, βοηθά στην κοινωνικότητά του και προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα στα επιτεύγματά του. Αν παλιότερα έλεγε κάποιος στο αφεντικό του ότι δεν μπορεί ν' αποδώσει χωρίς την ακρόαση μουσικής, μάλλον θα τον περνούσε για τρελό. Στις μέρες μας πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς μουσική στη ζωή τους. Από το πρωί που ξυπνούν μέχρι την ώρα που θα πέσουν για ύπνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει όλους όσοι πιστεύουν πως η μουσική όχι μόνο θεραπεύει αλλά παράλληλα λειτουργεί ενθαρρυντικά και στο εργασιακό μας περιβάλλον.

1.Η μουσική σε ξεσηκώνει! Άφησε κάθε νότα της μουσική να σε ανεβάσει μέχρι να ολοκληρώσεις την εργασίες σου. Θα διαπιστώσεις πως δεν θα ξεχάσεις τίποτα ξανά.
mousiki2

2.Η μουσική σε κάνει πιο συγκεντρωμένη! Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από έναν συνάδελφό που μιλάει ακατάπαυστα και δυνατά στο τηλέφωνο

3. Η μουσική σε κάνει να αποδράς. Άκου μουσική με ήχους της φύσης. Ο ήχος του τρεχούμενου νερού, το τιτίβισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων είναι γνωστό ότι μας χαλαρώνουν. Ίσως επειδή οι ήχοι της φύσης σημαίνουν μια ήσυχη ζωή μακριά από προβλήματα και κινδύνους.

4.Η μουσική σε κάνει πιο δημιουργική. Επίλεξε ένα ήρεμο ήχο. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ήρεμοι, μελωδικοί ήχοι έχουν ως αποτέλεσμα να προάγουν τη δημιουργική σκέψη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram