Οι σούπες είναι ένα από τα πιο εύκολα γεύματα για κάθε ώρα και στιγμή, το οποίο μπορείς να παρασκευάσεις με απλά υλικά που έχεις στην κουζίνα σου και να απολαύσεις αργότερα στο σπίτι ή στο γραφείο.
Κοτόσουπα, μανιταρόσουπα, ντοματόσουπα, κολοκυθόσουπα ή βελουτέ σούπα λαχανικών συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς επιλογές, που σχεδόν όλες ξέρουμε να φτιάχνουμε.
Αρκετές είναι οι φορές που θα τύχει να περισσέψουν μεγάλες ποσότητας σούπας στο σπίτι, τις οποίες δεν ξέρουμε πώς να αξιοποιήσουμε. Η κατάψυξη είναι αναμφίβολα ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν φρέσκιες μέχρι την επόμενη φορά που θα θελήσεις να τις φας, ακόμα και μετά από αρκετές εβδομάδες (ή μήνες).
1) Άφησε τη σούπα να κρυώσει
Είναι πολύ σημαντικό να αφήσεις τη σούπα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν την καταψύξεις. Ιδανικά απόφυγε τη χρήση κρουτόν και κρέμας γάλακτος στις σούπες που θα βάλεις στην κατάψυξη για αρκετό καιρό.
2) Χρησιμοποίησε ετικέτες
Για λόγους ασφαλείας σημείωσε τι είδους σούπας περιέχει το δοχείο καθώς και την ημερομηνία που την έβαλες στην κατάψυξη. Τοποθέτησε τη σούπα σε πλαστικές σακούλες τροφίμων με zip ή σε γυάλινο βαζάκι. Μη γεμίζεις ποτέ το δοχείο μέχρι πάνω πάνω αλλά άφησε ένα κενό. Η απόψυξη πρέπει να γίνεται πάντα στο ψυγείο ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σύμφωνα με τον FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων), η σούπα μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 3-4 ημέρες και στην κατάψυξη για 2-3 μήνες.
Επένδυσε σε αεροστεγή δοχεία, ασφαλή για την κατάψυξη σε λογικό μέγεθος. Εάν χρησιμοποιείς πλαστικό, βεβαιωθείτε ότι είναι βαρέως τύπου (διαφορετικά το υγρό μπορεί να διαπεράσει το πλαστικό όταν διαστέλλεται στην κατάψυξη).