Ποιοι είναι οι πιο διάσημοι TikTokers και πόσα χρήματα βγάζουν;

Δημοσιεύθηκε 23 Απριλίου, 2020

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη περνάμε δύσκολα αυτές τις ημέρες της καραντίνας, υπάρχουν και κάποιοι που θησαυρίζουν.o
Ο Zhang Yiming, ιδρυτής του Tik Tok, σε μια χρονική στιγμή που πολλοί χάνουν χρήματα εξαιτίας της πανδημίας, αυτός κατάφερε να γίνει ο κορυφαίος επιχειρηματίας του πλανήτη.

Το Tik Tok αποτελεί αναμφίβολα την πιο διάσημη εφαρμογή της εποχής. Έχει ξεπεράσει τους 1.000.000.000 μηνιαίους χρήστες. Μόνο σε ένα χρόνο (πέρυσι) ο ‘λαός’ του αυξήθηκε κατά 100.000.000 χρήστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως συμβαίνει και στο Instagram, λοιπόν, έτσι κι εδώ υπάρχουν άτομα με εκατομμύρια followers, τα οποία εισπράττουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά για κάθε διαφημιστική τους ανάρτηση. Για κάθε video λίγων δευτερολέπτων που θα ανεβάσουν στο λογαριασμό τους.

Παράλληλα, φαίνεται πως στο Tik Tok υπάρχει πολύ μεγαλύτερο engagement των χρηστών, ενώ μπορεί εύκολα κάποιο βίντεο να γίνει viral και με τη χρήση ενός συγκεκριμένου hashtag ή challenge, να διαφημιστεί και η εκάστοτε εταιρεία. Μιλάμε για μια win-win situation.

Προς το παρόν οι χρήστες που βγάζουν τα περισσότερα χρήματα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα ανήκουν στην πλειοψηφία τους στην Generation Z, γεννημένοι από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι και το 2010. Οι περισσότεροι έχουν καταγωγή από την Ασία, μιας και από εκεί ξεκίνησε το musical.ly, η αρχική εφαρμογή πριν μετονομαστεί σε Tik Tok.

Σκέψου πως αυτή τη στιγμή η πιο διάσημη περσόνα της εφαρμογής είναι η 16χρονη Charli D’Amelio (γεννημένη το 2004), η οποία μετράει περισσότερους από 50 εκ. followers (τους περισσότερους στο Tik Tok) και έχει ήδη στον τραπεζικό της λογαριασμό περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια. Όλα από το Tik Tok.

View this post on Instagram

hi

A post shared by charli d’amelio (@charlidamelio) on

H ‘βασίλισσα’ του app, όπως την αποκαλούν, έχει έφεση στο χορό και έγινε διάσημη από τα videos που ανέβαζε με διάφορες χορογραφίες.

Η D’Amelio ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις από τα 30.000 δολάρια το λιγότερο.

Στη δεύτερη θέση με τους περισσότερους followers βρίσκεται η 18χρονη Loren Gray, η οποία επίσης είχε λογαριασμό στο musical.ly, από το 2015.

View this post on Instagram

baby blue

A post shared by loren gray (@loren) on

Έχει ήδη μετακομίσει στο Λος Άντζελες, έχει υπογράψει με δισκογραφική εταιρεία και η τιμή της για ανάρτηση στο Tik Tok ξεκινάει από τα 16.600 δολάρια.

Ο τρίτος πιο διάσημος λογαριασμός του Tik Tok δεν ανήκει σε 18χρονο. Κι όμως ανήκει σε 30άρη. Ο λόγος για τον Zach King, ο οποίος ανεβάζει συνεχώς videos με μαγικά κόλπα και είχε γίνει αρκετά γνωστός από το Vine

View this post on Instagram

Low Power Mode 🔋 #technology #magic

A post shared by Zach King (@zachking) on

Τα έσοδά του στο Tik Tok είναι περίπου όσα και της Loren Gray.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram