Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε με το αντηλιακό

Δημοσιεύθηκε 11 Αυγούστου, 2023

Ο πιο ζεστός μήνας του χρόνου ειναι εδώ και είναι η σωστή στιγμή για να σημειώσουμε όλα τα συχνά λάθη που κάνουμε στη χρήση του αντηλιακού. Παρότι χρησιμοποιούμε αντηλιακό, δεν του κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση. Όλες κάνουμε λάθη και, μάλιστα, πολλά αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να τα διορθώσουμε.

Πρέπει να αλλάξουμε τις παλιές μας συνήθειες και να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Δεν είμαστε γενναιόδωρες με την ποσότητα. Το ότι το αντηλιακό μας έχει υψηλό δείκτη προστασίας, δε σημαίνει ότι ένα πέρασμα είναι αρκετό. Χρειάζεται ανανέωση ανά δύο ώρες τουλάχιστον και μάλιστα πρέπει να εφαρμόζουμε διπλάσια ποσότητα στην πλάτη και το θώρακα, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη του σώματος.

Screenshot 2021 05 07 at 22.05.37

- Φοράμε αντηλιακό μόνο όταν έχει ήλιο. Όταν έχει συννεφιά, δε σημαίνει ότι ο ήλιος δε μας εντοπίζει. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που επιμένουμε ότι η χρήση αντηλιακού πρέπει να γίνεται χειμώνα/καλοκαίρι.

- Δεν κοιτάμε ημερομηνία λήξης. Ναι, όπως όλα τα προϊόντα έτσι και το αντηλιακό λήγει, και αν λήξει, είναι σαν να μη φοράμε τίποτα. Με άλλα λόγια, δεν προστατευόμαστε από τον ήλιο.

- Ξεχνάμε να καλύπτουμε βασικά σημεία του σώματος. Flashback σε έρευνα που είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα, όπου ειδικοί μας ενημέρωσαν για βασικά σημεία του σώματος που αμελούμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό. Δεν ξεχνάμε να απλώσουμε μια μικρή ποσότητα και στο αυτί μας, το οποίο είναι εκτεθειμένο, ιδιαίτερα όταν σηκώνουμε ψηλά τα μαλλιά μας. Όσο για την ποσότητα, δεν χρειάζονται υπερβολές, ένα μόνο click από το απλικατέρ που αναλογεί σε μέγεθος προϊόντος ίδιο με αυτό ενός φουντουκιού, αρκεί για να καλύψουμε τα παραπάνω σημεία. Αν σας φαίνεται λίγο, μπορείτε να προσθέσετε άλλο μισό περίπου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram