Ο πιο κοινός μύθος για το self tan που πρέπει να πάψεις να πιστεύεις

Δημοσιεύθηκε 1 Απριλίου, 2021

Ο καιρός έχει φτιάξει, η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και σίγουρα η διάθεσή μας ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. Ναι, μπορεί να ακούμε για τα κρούσματα και να στενοχωριόμαστε λίγο, όμως δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά και το καλοκαίρι θα περάσουμε υπέροχα. Πολύ καλύτερα από πέρσι.

Δεν μπορούμε, όμως, να πάμε στην παραλία λευκές σαν το γάλα. Δεν νιώθουμε και ωραία να εμφανιστούμε χωρίς ένα ελαφρύ, sexy μαύρισμα, έτσι δεν είναι; Άρα η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα… self tan. Όχι, όχι δεν είναι καθόλου νωρίς να επενδύσεις σε ένα καλό self tan, να αρχίσεις να το απλώνεις στο σώμα σου, ώστε σε δυόμιση μήνες που θα πας στην παραλία να είσαι χρυσαφένια και λαμπερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρέπει να προσέξεις, όμως, κάτι πολύ σημαντικό κατά τη χρήση του self-tan. Δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις μόνο του, αλλά παράλληλα με το αντηλιακό σου. Και επιμένουμε σε αυτό, διότι εδώ και χρόνια υπάρχει ένας μύθος που λέει πως δεν χρειάζεται με το self-tan να βάζεις αντηλιακό. Και αυτό είναι λάθος, όπως καταλαβαίνεις. Θα σου τα εξηγήσουμε όλα…

Στην ουσία, αυτό το πιο σκούρο χρώμα που χαρίζει το self-tan στο δέρμα σου σχηματίζεται από την αντίδραση ανάμεσα σε ένα συστατικό που λέγεται διυδροξυακετόνη (DHA) και σε αμινοξέα. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από το να εξέθετες το δέρμα σου στις ακτίνες UV του ήλιου. Στην κανονική ηλιοθεραπεία, ο ήλιος προκαλεί τη διάχυση της μελανίνης στην επιφάνεια της επιδερμίδας και άρα ένα πιο σκούρο χρώμα στο δέρμα. Στη χρήση self-tan έχουμε αντίδραση δύο στοιχείων και σχηματισμό μαυρίσματος.
self tan mythos

Και στις δύο περιπτώσεις, όμως, το δέρμα έχει ανάγκη από αντηλιακό. Για την περίπτωση του ήλιου, το καταλαβαίνεις. Οι ακτίνες UV μπορούν να προκαλέσουν έγκαυμα και άρα είναι απαραίτητη η αντηλιακή προστασία. Και με το self tan, πάντως, μπορεί το δέρμα να καεί λόγω αυτής της αντίδρασης αμινοξέων και DHA.

Άρα, θα πρέπει οπωσδήποτε όταν απλώνεις self tan στο δέρμα σου να έχεις πρωτίστως βάλει αντηλιακό. Και, μάλιστα, αντηλιακό με 30SPF ή και με μεγαλύτερο δείκτη προστασίας. Κυρίως, γιατί το σκούρο χρώμα του self tan είναι ικανό να συγκαλύψει το ηλιακό έγκαυμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί και να μην πάρεις χαμπάρι ότι κάηκες, οπότε… να τρέχεις μετά και να μη φτάνεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram