Παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού σήμερα

Δημοσιεύθηκε 21 Μαρτίου, 2021

21 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού: Μία ημέρα αφιερωμένη στον άνθρωπο.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και είναι μία ημέρα αφιερωμένη στην εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφορμή για την καθιέρωση της συγκεκριμένης ημέρας ήταν ένα τραγικό συμβάν που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Στις 21 Μαρτίου του 1960 η αστυνομία της Νοτίου Αφρικής σκότωσε εν ψυχρώ 70 άτομα κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης κατά των νόμων του Απαρχάιντ, που είχε επιβάλλει το καθεστώς λευκής μειοψηφίας στη χώρα, εφαρμόζοντας έτσι τη θεωρία της ανισότητας ανάμεσα στις φυλές.

Εξήντα ένα χρόνια μετά, ο ρατσισμός δυστυχώς δεν έχει εξαλειφθεί. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που εξακολουθεί να υπάρχει με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα. Ρατσισμός λόγω φύλου, λόγω εθνικότητας, ρατσισμός λόγω επαγγέλματος, εξωτερικής εμφάνισης και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

"Ρατσιστής δε γεννιέσαι, γίνεσαι" λέει ο σοφός λαός και είναι αλήθεια. Ο ρατσισμός θα πάψει να υφίσταται μόνο όταν αντικατασταθεί με το σεβασμό στη διαφορετικότητα που οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram