Τα οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου

Δημοσιεύθηκε 9 Μαΐου, 2021

H περίοδος είναι μια περίπλοκη φάση ορμονικά. Τόσο η προγεστερόνη όσο και τα οιστρογόνα βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα καθ ‘όλη τη διάρκεια της φάσης του εμμηνορροϊκού κύκλου, γεγονός που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται κουρασμένοι και λιγότερο ενεργητικοί», εξήγησε.

Έχοντας αυτό κατά νου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η αποφυγή της άσκησης δεν θα συμβάλει στην προσωρινή εξοικονόμιση ενέργειας, ούτε θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντί να διακόψετε κάθε δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, χρησιμοποιήστε αυτήν την εβδομάδα ως ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα είδη προπονήσεων.

Πάμε να δούμε τα 3 οφέλη της άσκησης κατά τη διάρκεια της περιόδου.

1. Μείωση των συμπτωμάτων περιόδου

Εάν αισθάνεσαι κόπωση και μεταβολές της διάθεσής σου λίγο πριν την περίοδο και κατά τη διάρκεια του κύκλου, η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί να μειώσει αυτά τα συμπτώματα.

2. Φρόντισε τις ενδορφίνες σου

Η άσκηση σου προσφέρει φυσικές δόσεις ενδορφίνης, που μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σου και να σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα. Ο ειδικός στο θέμα της άθλησης και των προτερημάτων της Brandon Marcello υποστηρίζει πως οι ενδορφίνες που εκκρίνουμε κατά τη διάρκεια του workout είναι πράγματι το “αντίδοτο” που χρειαζόμαστε για να ανακουφιστούμε από τις “δύσκολες” περιόδους μας.

3. Καταπολέμηση των «δύσκολων περιόδων»

Οι πρώτες μέρες της περιόδου μπορεί να είναι και οι πιο δυσάρεστες, ειδικά αν έχετε την τάση να αιμορραγείτε πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι απαλές κινήσεις και απλές ασκήσεις πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας δραστηριοτήτων σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram