Το νησί των 5 κατοίκων που σαρώνει τα πάντα το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε 14 Ιουλίου, 2020

Μπορεί να πιστεύεις πως γνωρίζεις όλα τα νησιά της Ελλάδας απέξω και ανακατωτά, όμως ένα μικρό νησάκι ανατολικά της Πάτμου δυστυχώς σου διαφεύγει.

Το Μαράθι ή Μάραθο είναι ένα μικρό νησί-στολίδι των Δωδεκανήσων, το οποίο κατοικείται από μόλις 5 άτομα τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι σφύζει από ζωή. Το Μαράθι έχει έκταση ίση με ένα μεγάλο οικόπεδο,-355 στρέμματα- ενώ στον μοναδικό οικισμό που κατοικείται θα βρεις ελάχιστα σπιτάκια, δυο ταβέρνες και λίγα δωμάτια που περιμένουν να σε φιλοξενήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για να φτάσεις στο Μαράθι πρέπει πρώτα να βρεθείς στην Πάτμο, τους Λειψούς ή την Κω. Από κάθε λιμάνι θα βρεις σκαφάκια που εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από και προς το νησί.

Το νησί έχει μόλις μια παραλία, η οποία είναι αμμώδης και με πεντακάθαρα καταπράσινα και παγωμένα νερά. Ακόμα και σε αυτή την μια και μοναδική ακτή θα καταφέρεις να απομονωθείς και να χαλαρώσεις απόλυτα, με φόντο καταπράσινο και θέα μαγευτική.

View this post on Instagram

❇️Quote of the day: Old ways won’t open new doors. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = 🌎 Marathi island 🌴 from above. Have a wonderful afternoon my friends. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = • • • • • • #greece #patmos #greece_united #perfect_greece #wu_greece #greecelover_gr #kings_villages #colors_of_greece #travellingthroughtheworld #vacation #wonderfulgreece #fromwhereidrone #wonderful_places #feel_greece #kings_greece #greece_vacations #loves_greece_ #adoregreece #greece_countryside #tlpicks #greekislands #divine_worldplaces #divine_ladolcevita #thegreekislands #divine_villages #travelphotography #travelanddestinations #living_destinations #infinity_hdr #exquisite_greece

A post shared by Giannis Argyris 🇬🇷 (@travellingwithgiannis) on

Είναι προφανές πως η παραλία δεν έχει οργάνωση, όμως ο ίσκιος από τα δέντρα περισσεύει. Για εκείνους που θέλουν μεγαλύτερη ποικιλία, υπάρχουν καϊκάκια στο λιμάνι που σε μεταφέρουν σε διαφορετικές ακτές των απέναντι νησιών.

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην ζωή μας, που η απομόνωση σε ένα πανέμορφο τόπο αποτελεί ανάγκη ή επιλογή. Το Μαράθι ενδείκνυται για εκείνους που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα ησυχαστήριο, σε έναν τόπο παρθένο που δεν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι. Φύση, μπλε και πράσινο εναλλάσσονται κάθε λεπτό, ενώ έννοιες όπως καυσαέριο, μποτιλιάρισμα και ρολόι τις ξεχνάς πριν φτάσεις.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram