Φιλεταρισμένα, σε σάλτσα με άρωμα λεμόνι και ρίγανη
ΣυστατικάΓια τις μπριζόλες:
2 κ. σούπας βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
1/4 φλ. αλεύρι
1/2 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 κ. σούπας βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σούπας αλεύρι
1/2 φλ. λευκό κρασί
1/2 λεμόνι χυμός
1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ. γλυκού ρίγανη
4 κλωνάρια θυμάρι (μόνο φύλλα)
αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.
Πλύνε και στέγνωσε πολύ καλά τα μπριζολάκια και πέρασέ τα από το μείγμα αλευριού.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι και ψήσε για περίπου τέσσερα λεπτά τη μία πλευρά, χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ψήσε την άλλη πλευρά για άλλα τέσσερα λεπτά.
Βγάλε τα μπριζολάκια και διατήρησέ τα ζεστά σε μια πιατέλα.
Ξαναβάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε το βούτυρο για τη σάλτσα και σοτάρισε το σκόρδο για ένα λεπτό.
Ρίξε και το αλεύρι και σιγά-σιγά το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Στύψε το λεμόνι, πρόσθεσε και το ζωμό κοτόπουλου με την κρέμα γάλακτος.
Ρίξε στο τηγάνι και το θυμάρι με τη ρίγανη και αλατοπιπέρωσε τη σάλτσα, αφήνοντάς τη να σιγοβράσει για περίπου τρία λεπτά.
Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ξαναβάλε τα μπριζολάκια στο τηγάνι.
Περίχυσέ τα με τη σάλτσα και σιγόβρασε τα υλικά μαζί για τέσσερα λεπτά πριν σερβίρεις.