Μίλτος Τεντόγλου : Πρωταθλητής Ελλάδος με άλμα στα 8,26μ!

Δημοσιεύθηκε 19 Φεβρουαρίου, 2024

Μίλτος Τεντόγλου

«Αν δεν κάνω ατομικό στο Παγκόσμιο, θα είναι αποτυχία» !

Ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου έκανε τρία άλματα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και με 8,26μ. κατέκτησε και τυπικά τον τίτλο του πανελληνιονίκη για το 2024, πηγαίνοντας στη συνέχεια να δει… Καραλή!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μίλτος Τεντόγλου γνώρισε την αποθέωση στο ΣΕΦ και… χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, κατέκτησε και τυπικά τον τίτλο του πανελληνιονίκη για το 2024! Στον προτελευταίο του αγώνα για τη χειμερινή σεζόν, ο κορυφαίος άλτης μήκους στον κόσμο έκανε, όπως συνηθίζει, μόνο τρία άλματα στον τελικό, πηδώντας κατά σειρά 7.82-8.09-8.26.

Το τελευταίο του άλμα, μάλιστα, είναι 3ο κορυφαίο στον κόσμο για φέτος, καθώς ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι έχουν πηδήξει 8.34μ. Όταν ολοκλήρωσε τον αγώνα του, μάλιστα, πήγε χαλαρός και παρακολούθησε την προσπάθεια του Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ.

Για την ιστορία στο άλμα, δεύτερος ήταν ο Ν. Σταματονικολός με 7,45μ., ενώ ο Θ. Σκούρος κατέκτησε το χάλκινο με 7,40μ., που είναι ατομικό ρεκόρ.

Στις γυναίκες, ο τίτλος πήγε στην Μαρία Στεφανοπούλου με 6,09μ.

Πλέον, ο Έλληνας πρωταθλητής προετοιμάζεται, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκόβη. Αυτόν τον αγώνα, άλλωστε, σκέφτεται ο Τεντόγλου, ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ: «Είπαμε να κάνω 3 άλματα με τον προπονητή μου και βγήκε μια καλή επίδοση. Είναι από τα καλύτερά μου άλματα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και πάμε τώρα για το Παγκόσμιο. Ο στόχος εκεί είναι το ατομικό ρεκόρ. Αν δεν το πετύχω, θα είναι αποτυχία με κριτήριο το πού είμαι στις προπονήσεις. Είμαι στα καλύτερά μου. Ίσως έχω θέμα όρεξης σε κάποιους αγώνες, αλλά στο Παγκόσμιο δεν θα έχουμε θέμα».

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram