Το μιλφέιγ αυτό μπορεί να μη σου πάρει ώρες για να το ετοιμάσεις, αλλά σίγουρα θα δώσει την εντύπωση σε όποιον το δοκιμάσει πως είσαι εξπέρ στη ζαχαροπλαστική!
Εύκολο και γρήγορο στην εκτέλεσή του, δεν θα σε παιδέψει καθόλου μιας και η συγκεκριμένη εκδοχή του απαιτεί μόνο 5 υλικά, τα οποία στην ουσία αρκεί να ανακατέψεις.
Τι θα χρειαστείς
1 φακελάκι κρέμα στιγμής με γεύση μιλφέιγ
600 ml. γάλα
300 ml. κρέμα γάλακτος
400 gr. σφολιατίνια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Πως να το ετοιμάσεις
Παίρνουμε δύο μπολ. Στο ένα χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα στιγμής μαζί με το γάλα για 5 λεπτά περίπου και στο άλλο την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις γίνει, την προσθέτουμε στο πρώτο μπολ με την κρέμα. Με ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
Ετοιμάζουμε τα σφολιατίνια και τοποθετούμε μία στρώση σε ένα μεγάλο πυρέξ. Συνεχίζουμε με μία στρώση κρέμας και μετά ξανά σφολιατίνια. Ξαναρίχνουμε κρέμα και «κλείνουμε» με μερικά θρυμματισμένα σφολιατίνια ακόμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ώρες. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και –αν θέλουμε- με λίγη κανέλα.
Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επιχειρήσουμε να κόψουμε το γλυκό μας πριν παγώσει, διαφορετικά θα «πέσει» και θα διαλυθεί.