Το Messenger αλλάζει με στόχο να προστατέψει τις ιδιωτικές συνομιλίες

Δημοσιεύθηκε 19 Ιουνίου, 2020

Tο Facebook δοκιμάζει ήδη μια νέα λειτουργία για iOS που θα βάλει μια και καλή τέλος, στα αδιάκριτα βλέμματα στις online συζητήσεις σας. Οι χρήστες του Messenger θα μπορούν να "ασφαλίζουν" τις ιδιωτικές τους συνομιλίες με το Face ID ή το Touch ID, καθώς το Facebook προσπαθεί να συμπεριλάβει αυτήν τη λειτουργία σε μελλοντικές ενημερώσεις της εφαρμογής.

Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν εάν απαιτείται έλεγχος ταυτότητας κάθε φορά που ανοίγουν την εφαρμογή ή μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά την οποία δεν τη χρησιμοποίησαν. Ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας είναι ήδη διαθέσιμος στο WhatsApp, όπως και η κρυπτογράφηση σε κάθε σημείο της εφαρμογής. Μέχρι στιγμής, το Messenger δεν διέθετε κάτι αντίστοιχο, όμως προσέφερε μια λειτουργία που οι χρήστες γνώριζαν ως "μυστική συνομιλία", η οποία είναι κρυπτογραφημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρεται η δυνατότητα ελέγχου μέσω Face ID και Touch ID θα προστατεύει την ιδιωτικότητα της εφαρμογής, και όχι μόνο συγκεκριμένων μηνυμάτων.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram