Η «Λίμνη των ανατινάξεων» στην Εύβοια (video)

Δημοσιεύθηκε 20 Απριλίου, 2021

Έχετε ακούσει ποτέ για τη «λίμνη των ανατινάξεων»;

Μέσα από αυτό το άρθρο θα μας δωθεί η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μοναδικές εικόνες από τη «Λίμνη των ανατινάξεων», όπως ονομάζεται, που δημιουργήθηκε από τις θορυβώδεις εκρήξεις που χρησιμοποιούνταν για την εξόρυξη μεταλλευμάτων στην Κεντρική Εύβοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο βίντεο από drone που θα δείτε, το τοπίο είναι απλά μαγευτικό, ενώ σε αντίθεση με το παρελθόν, όλα τώρα είναι ήσυχα στην περιοχή, με τις εικόνες να σου προκαλούν μια γαλήνια ηρεμία.

«Ένα μέρος που κάποτε έσφυζε από τα βουητά των εκρήξεων και των μηχανημάτων εξόρυξης μεταλλευμάτων και τώρα αποτελεί έναν τόπο γαλήνης και «παγωμένης» ησυχίας. Ο άνθρωπος σκάλισε για πάντα την παρουσία του σ’ αυτό το έδαφος και με την πάροδο του χρόνου, έκρηξη με την έκρηξη, δημιούργησε μια νέα, εντυπωσιακή λίμνη και έναν τόπο εναλλαγής των χρωμάτων του εδάφους. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια δίνουν την εντύπωση ότι σταμάτησε ο χρόνος γύρω τους.


Στο φόντο: η Δίρφυς, το υψηλότερο βουνό της Εύβοιας.»

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram