Ο Δεκάλογος του Χαλκιδέου!

Δημοσιεύθηκε 6 Σεπτεμβρίου, 2020

Όλες οι πόλεις, έχουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από όλες τις υπόλοιπες! Οι πολίτες της κάθε πόλης από την άλλη, έχουν ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά, που θα αποτελέσουν...σήμα κατατεθέν!

Έτσι και η Χαλκιδέοι, έχουν μερικά γνωρίσματα, που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από όλους τους άλλους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματα που εμείς δεν...καταλαβαίνουμε, αλλά ένας Αθηναίος ή ένας Καλαματιανός, θα τα αντιληφθεί αμέσως! Ας τα δούμε παρέα:

#Eimai_trelos_san_ta_nera_mou

Μια ατάκα, που κάθε Χαλκιδέος ο οποίος σέβεται τον εαυτό του, την έχει...πετάξει σίγουρα, μέσα σε μια παρέα! Η συγκεκριμένη φράση, είναι χρήσιμη μόνο, όταν η παρέα σου δεν κατάγεται από την Χαλκίδα! Συνήθως την χρησιμοποιούμε όταν έχουμε...νευρά ή όταν είμαστε με γνωστούς οι οποίοι κατάγονται από κάπου αλλού και η κουβέντα, έρχεται στην πόλη και τις συνήθειές μας!

#As_to_lyko

Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, η παραπάνω φράση είναι βρισιά. Ο λόγος που την συμπεριελάβαμε στο άρθρο, είναι διότι βρισιά θεωρείται μόνο για τους Χαλκιδέους. Για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα...απλά κάποιος σε στέλνει σε κάποιον λύκο. Μια χαρά ζώο, οπότε δεν είναι και προσβλητικό! Στη Χαλκίδα όμως, φαίνεται πως έχουμε μια έχθρα με τους...λύκους! Έκτος, αν σημαίνει κάτι άλλο και εμείς δεν το γνωρίζουμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία την ετοιμολογία της παραπάνω βρισιάς, που ούτε εμείς οι ίδιοι ξέρουμε...πως ξεκίνησε! Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την συναντήσεις μόνο στη Χαλκίδα! Κόσμια στα σχόλια!

#Katse_xamw

Το ξέρατε, ότι οι Θεσσαλονικείς χαϊδευτικά μας λένε "χαμουτζήδες" . Αυτό γεννήθηκε ακριβώς από την παραπάνω φράση. Οι Χαλκιδέοι είναι από τους λίγους ανθρώπους αυτής της χώρας, που το "κάτω" το λένε...χάμω!

#Anoigma_gefyras_vs_xalkideoi

Όποιος δεν είναι από Χαλκίδα, δεν μπορεί να καταλάβει την ικανοποίηση του Χαλκιδέου, κάθε φορά που προλαβαίνει την Παλαιά Γέφυρα κλειστή λίγη ώρα...πριν ανοίξει! Είναι σαν ένα προσωπικό στοίχημα, το οποίο έχουμε θέσει στον εαυτό μας και που και που...το χάνουμε! Ο λόγος λοιπόν, που ο κοινός Χαλκιδέος νευριάζει κάθε φορά που δεν προλαβαίνει τη γέφυρα, δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, η καθυστέρηση και η αναμονή. Είναι το ότι έχασε, το προσωπικό του στοίχημα!

#Pame_katw_apo_th_gefyra

Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι σήμα κατατεθέν κάθε Χαλκιδέου! Είναι η ιδανική τοποθεσία για ρομαντικά ραντεβού! Κάθε Χαλκιδέα ξέρει ότι όταν αυτός που την ενδιαφέρει, της προτείνει να πάνε κάτω από τη γέφυρα οι δυο τους...σίγουρα δεν την βλέπει φιλικά! Μια Αθηναία, μπορεί και να μη το φανταστεί!

#Ena_pitogyro_parakalw

Στην Αθήνα το λένε πίτα, στην Θεσσαλονίκη γύρο ή σάντουιτς...εμείς επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι συνδυάσαμε και τους δυο όρους! Ένα πιτόγυρο και είναι ευχαριστημένες και οι δυο πόλεις! Τώρα που το σκεφτόμαστε, ίσως να είμαστε και ο λόγος που μπορεί να σταματήσει η "κόντρα" της πρωτεύουσας με τη συμπρωτεύουσα!

#Siga_min_to_strwsei

Δεν ξέρουμε αν αυτός, είναι ο μόνιμος καημός κάθε Έλληνα όταν χιονίζει. Παρόλα αυτά στη Χαλκίδα, έχουμε τους λόγους μας! Εξαιτίας της θάλασσας, πολύ σπάνια το "στρώνει" . Πέρσι τον Χειμώνα, είχαμε τη χαρά. Η αλήθεια είναι όμως, ότι γίνεται σπάνια!

#Kserw_na_ftiaxnw_varkes

Η νησιωτική μας καταγωγή τα φταίει όλα! Οι περισσότεροι άνδρες, άνω των 50 ξέρουν να φτιάχνουν βάρκες χωρίς να το έχουν σπουδάσει καν! Το λες και ταλέντο!

#Oloi_oi_xoroi_xoreuontai_syrto

Όπως στη Θεσσαλονίκη, όλα τα χορεύουν σαν...τσιφτετέλια, έτσι στη Χαλκίδα ακόμη και τραγούδια που μπορείς να τα χορέψεις σαν τσιφτετέλια...εμείς τα χορεύουμε συρτά! Το συρτό, είναι ο χορός των Χαλκιδέων!

#Pame_kamia_Athina_gia_pswnia

Εξαιτίας, της κοντινής της απόστασης κάθε φορά που θέλουμε να αποδράσουμε κάπου κοντά και να νιώσουμε ότι...αλλάξαμε εικόνες, πάμε στην Αθήνα! Επίσης, στην Αθήνα έχει τόσα πολλά εμπορικά, που πολλές φορές συνδυάζουμε την απόδραση μας με μερικά...καινούρια ρούχα!

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά των Χαλκιδέων! Αν έχετε να προσθέσετε κάτι, νιώστε...ελεύθεροι να το κάνετε στα σχόλια! Χαλκίδα...σ' αγαπάμε!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram