4 ψυχολογίας τρικ για να γίνεσαι πιο συμπαθής!

Δημοσιεύθηκε 20 Ιανουαρίου, 2021

Όσοι από εμάς θέλουμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τους άλλους πρέπει πρώτα να μάθουμε κάποια μυστικά. Αν δεν δημιουργήσουμε μια καλή πρώτη εντύπωση τότε δεν θα φανούμε συμπαθείς στον συνομιλητή μας και άρα η επικοινωνία μας θα είναι μέτρια. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές που μπορούμε να το πετύχουμε αυτό!

Η γλώσσα του σώματος μας παίζει καθοριστικό ρόλο στο να φανούμε πειστικοί, συμπαθητικοί και αρκετά ενδιαφέρον άτομα. Το πως γίνεται αυτό θα το αναλύσουμε τώρα. Θα μάθουμε λοιπόν 3 μυστικά που θα μας κάνουν πιο συμπαθητικούς από ποτέ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1) Χαμογέλα
Επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το χαμόγελο είναι το νούμερο 1 από τα μυστικά που θα μας κάνουν να φανούμε πιο συμπαθητικοί! Το να χαμογελάμε μόλις γνωρίζουμε κάποιον ή συμμετέχουμε σε μία συζήτηση θα δώσει μία άνετη και χαλαρή αύρα στην όλη ατμόσφαιρα. Θα χαλαρώσει και εμάς και τον ομιλητή μας ενώ ταυτόχρονα θα φανούμε πειστικοί στον ίδιο. Τέλος, θα μας κάνει να φανούμε σίγουροι για τον εαυτό μας και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Μην ξεχνάμε λοιπόν να χαμογελάμε και σίγουρα θα μας περιγράψουν ως αρκετά συμπαθείς!

Tip: Μην χαμογελάς σφιγμένα γιατί αυτό θα προκαλέσει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Θέλουμε ένα φυσικό και αυθεντικό χαμόγελο!

2) Δώσε χώρο
Το δεύτερο από τα μυστικά μας είναι αρκετά απλό αλλά τρομερά αποτελεσματικό: δώσε χώρο! Το να γινόμαστε πιεστικοί δεν αρέσει σε κανέναν και σίγουρα δεν θα αφήσει την καλύτερη δυνατή πρώτη εντύπωση. Για να φανούμε συμπαθείς, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο καθένας έχει τον δικό του προσωπικό χώρο που νιώθει άνετα. Δεν πρέπει να ξεκινήσουμε τα αγγίγματα αν δεν μας επιτραπεί και δεν πρέπει να εισβάλουμε στον χώρο του! Το ιδανικό σύμφωνα με μελέτες είναι να δημιουργήσουμε μία γωνία 45 μοιρών με τον συνομιλητή μας. Αυτό δημιουργήσει μία άνεση και χαλάρωση στο όλο κλίμα καθώς ο καθένας δεν θα νιώθει ότι πιέζεται από τον άλλον.

Tip: Πέρα από την γωνία των 45 μοιρών, όταν ο συνομιλητής σου έχει τον λόγο, γείρε μπροστά και γνέψε, ανά περιόδους, 3 φορές καταφατικά με το κεφάλι σου γερμένο προς τα δεξιά. Έτσι θα νομίζει ότι του δίνεις όλο την προσοχή σου!
businessmen milane 1024x634 1

3) Καθρέφτισε τον
Μία τεχνική που την ξέρουν όσοι ασχολούνται με την γλώσσα του σώματος και τα μυστικά της είναι ο κατοπτρισμός! Αν θέλουμε οπωσδήποτε να φανούμε συμπαθείς και να αποσπάσουμε μία θετική γνώμη πρέπει να κάνουμε τον άλλον να νιώσει οικεία και ότι του μοιάζουμε. Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με την ψυχολογία, όταν λέμε ότι συμπαθήσαμε κάποιον στην πραγματικότητα η γλώσσα του σώματος του και το πως φερόταν μας θύμιζε εμάς! Δεν είναι επίσης τυχαίο που τα ζευγάρια όσο περισσότερο καιρό είναι μαζί τόσο περισσότερο μοιάζουνε.

Οι γυναίκες δυσκολεύονται να καθρεπτίσουν τους άνδρες καθώς είμαστε περισσότερο ανέκφραστοι. Ωστόσο, το κλειδί δεν κρύβεται εκεί αλλά στο σώμα μας. Αν μία γυναίκα αντιγράψει το πως καθόμαστε με έναν βέβαια πιο γυναικείο τρόπο, το πως σταυρώνουμε τα χέρια μας ή χειρονομίες που κάνουμε όταν μιλάμε, μας έχει κερδίσει!

Tip: Για να γίνεις πιο συμπαθητικός, αντέγραψε στα πρώτα δευτερόλεπτα στοιχεία από την γλώσσα σώματος του συνομιλητή σου! Αυτό μπορεί να είναι κάποια χειρονομία που κάνει, το πως κάθεται, το πως στέκεται.

4) Κάντε μία καλή χειραψία
Όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν εδώ. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε νιώσει ότι κάποιος θέλει να είναι κυρίαρχος πάνω μας και έχει υπερβάλλων ζήλο. Αυτό προήλθε από την γλώσσα του σώματος του που εκπέμπει αυτοπεποίθηση και από την χειραψία του! Για να γίνουμε συμπαθείς πρέπει να βάζουμε ίση δύναμη με όση βάζει και το άτομο που μόλις γνωρίζουμε ή αποχαιρετούμε.
xeirapsia 1024x630 1

Αν βάλουμε λιγότερη, θα νιώσει μεγαλύτερος μπροστά μας και θα έχει μία τάση να μας πατρονάρει. Αν από την άλλη βάλουμε περισσότερη δύναμη τότε θα αισθανθεί ότι πρέπει να αμυνθεί και ότι οι προθέσεις δεν είναι τόσο “φιλικές”. Προσοχή λοιπόν στην χειραψία! Βάζουμε όση δύναμη βάζει και το άτομο που θέλουμε να του προκαλέσουμε μία θετική εντύπωση και έτσι σίγουρα αυτή η “θερμή” χειραψία θα το πετύχει.

Tip: Αν βάλει περισσότερη δύναμη, απλώστε την δεύτερη παλάμη σας πάνω από το χέρι του και φέρτε το στην θέση ισορροπίας, στην ευθεία τον δύο κορμιών σας. Έτσι και θα τον βάλετε στην θέση του και θα νιώσει και ο ίδιος ότι έχετε αξία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram