Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με το παιδί σύμφωνα με τους ειδικούς;

Δημοσιεύθηκε 18 Οκτωβρίου, 2020

Πολλοί ειναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το να κοιμούνται τα παιδιά μαζί με τους γονείς είναι μια εξαιρετική εμπειρία και συμβάλλει στην ανάπτυξη του οικογενειακού δεσμού. Άλλοι πάλι θεωρούν ότι αυτό είναι κακή συνήθεια ύπνου τόσο για τους γονείς όσο και για το παιδί.

Όπως αναφέρει η Lynelle Schneeberg, Psy.D., διευθύντρια του προγράμματος συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια του ύπνου στο ιατρικό κέντρο του Κοννέκτικατ, στο Parents.com, αν οι γονείς θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, το να κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε θετική επίδραση του ύπνου στο ίδιο κρεβάτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το να μοιράζεσαι το κρεβάτι – τονίζει η Δρ Schneeberg – μπορεί να γίνει προβληματικό.

Δείτε για τους εξής λόγους:

  • Τα παιδιά αναπτύσσουν ένα «αποκούμπι» για ύπνο. Το να έχουν πάντα έναν γονέα την ώρα του ύπνου, μπορεί να γίνει ένας ισχυρός συνδυασμός «έναρξης ύπνου», που ονομάζεται επίσης «αποκούμπι» ύπνου, κάτι που τα παιδιά σου χρειάζονται για να αποκοιμηθούν.
    προϊόντων
  • Εμφανίζεις ανήσυχες συμπεριφορές. «Μπορεί να διαγιγνώσκονται λανθασμένα ως άγχος επειδή, καθώς δυσκολεύονται να κοιμηθούν χωρίς τον γονέα τους κοντά, εμφανίζουν μερικές φορές ανήσυχες συμπεριφορές για να πείσουν τον γονέα τους να παραμείνει κοντά τους στο κρεβάτι», εξηγεί η δρ Schneeberg.
  • Δεν μπορεί να υπάρξει χρόνος ύπνου που να ταιριάζει σε όλους. Τα παιδιά διαφόρων ηλικιών χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες ύπνου και η ώρα που πηγαίνουν για ύπνο ποικίλλει αναλόγως. Σε οικογένειες που μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, οι γονείς και τα μεγαλύτερα παιδιά καταλήγουν να πηγαίνουν για ύπνο πολύ νωρίτερα από ότι επιθυμούν, με βάση το πότε το χρειάζονται τα παιδιά.
  • Η ποιότητα του ύπνου σας μπορεί να διαταραχτεί. Τα παιδιά καθώς είναι ανήσυχα και στριφογυρίζουν συνέχεια, μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο των γονιών τους με κλωτσιές ή χτυπήματα.
  • Μπορεί να διαταραχτεί η σχέση μεταξύ των συζύγων. Ο βραδινός ύπνος για πολλά ζευγάρια με παιδιά, είναι η στιγμή που μπορούν να είναι μαζί. Ο ύπνος μαζί με το παιδί αφήνει λίγο χρόνο και χώρο για οικειότητα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram