Απτόητοι οι Βρετανοί: Εκατοντάδες πάρτι εν μέσω πανδημίας

Δημοσιεύθηκε 12 Απριλίου, 2020

Αμετανόητοι φαίνεται πως είναι οι Βρετανοί παρά τους χιλιάδες νεκρούς που θρηνεί η χώρα από τον κοροναϊό. Για το λόγο αυτό η αστυνομία του Μάντσεστερ απηύθυνε προειδοποίηση στους κατοίκους να τηρήσουν την καραντίνα κατά την περίοδο του Πάσχα μετά τη διάλυση 660 πάρτι.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ίαν Χόπκινς, δήλωσε πως «ο καθένας μας και όλοι μας πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το BBC που επικαλείται στοιχεία της αστυνομίας, στο διάστημα 25 Μαρτίου – 7 Απριλίου σημειώθηκαν 1.132 παραβιάσεις που σχετίζονται με τα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί για τον κοροναϊό. Ανάμεσά τους 494 πάρτι σε σπίτια και 166 πάρτι σε δρόμους.

Παράλληλα, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι κλήθηκε να παρέμβει σε 122 περιπτώσεις που κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για αθληθούν, 173 ακόμα συγκεντρώσεις σε πάρκα και 112 περιστατικά αντικοινωνικής συμπεριφοράς και διασάλευση της δημόσιας τάξης.

«Απαράδεκτη συμπεριφορά»

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ, Άντι Μπέρνχαμ, δήλωσε ότι η συμπεριφορά αυτή είναι «εντελώς απαράδεκτη», σημειώνοντας πως οι παραβάτες θέτουν τους πάντες σε κίνδυνο.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος αστυνόμευσης και εγκλήματος Μπέβερλι Χιγκς, έκανε λόγο για αύξηση των παραβάσεων προσθέτοντας πως η αστυνομία έλαβε 500 κλήσεις μέσα σε μία ημέρα το Σαββατοκύριακο. Ωστόσο οι παραβάσεις των επιχειρήσεων έχουν περιοριστεί.

 

 

Πηγή : in.gr

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram