Φιλία: Τέσσερις συμβουλές για να κρατήσεις τη σημαντική αυτή σχέση

Δημοσιεύθηκε 23 Νοεμβρίου, 2023

Θυμάσαι που είχατε υποσχεθεί να μείνετε αχώριστες στο πέρασμα του χρόνου; Ο γάμος, τα παιδιά, τα διαφορετικά ωράρια και όλα αυτά που προκύπτουν στην καθεμία μας, αλλά όχι σε όλες ταυτόχρονα και το ίδιο, αποτελούν λόγους που μας αποξενώνουν από τα άτομα που στο παρελθόν βλέπαμε συνέχεια.

Εάν υπάρχει καλή διάθεση μπορείς να τα συνδυάσεις όλα και να βλέπεις τις φίλες σου, γιατί αν δεν το κάνεις θα έρθει η στιγμή που θα σου λείπουν πολύ. Άλλωστε με τις φίλες μας γελάμε, ξεχνιόμαστε, θυμόμαστε τα παλιά και μοιραζόμαστε όσα μας απασχολούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βρήκαμε τους τρόπους όμως για να κρατήσεις τις φιλίες σου αναλλοίωτες στον χρόνο:

Γίνε ευέλικτη με την επικοινωνία
Μιλούσατε στο τηλέφωνο με τις ώρες αλλά αυτό ήταν πριν έρθουν τα παιδιά. Η λύση; Ρώτα τη φίλη σου ευθέως πως προτιμά να επικοινωνείτε. Μπορεί να είναι μέσω μηνυμάτων ή να τη βολεύει καλύτερα ένα σύντομο τηλεφώνημα. Ο στόχος είναι να βρεθεί ένας τρόπος για να κρατάτε επαφή και να μοιράζεστε τα νέα σας όταν τα προγράμματά σας δεν συμπίπτουν.
φιλίες αλλάζουν λίγο πριν τα 30 με αυτούς τους τέσσερις τρόπους 1
Τηρήστε ένα καθιερωμένο ραντεβού
Εντάξει, ίσως δεν μπορεί να είναι κάθε εβδομάδα, αλλά ένα brunch μία φορά το μήνα ή μεσημεριανό γεύμα ή ένα happy hour για κοκτέιλ -ότι βολεύει όλες σας ανάλογα με το πρόγραμμα σας- είναι κάτι που σίγουρα μπορείτε να προγραμματίσετε.

Μοιράσου τις δουλειές
Αν μένεις κοντά με τη φίλη σου, μπορείς να τη βοηθήσεις να κάνετε παρέα τα ψώνια στο super market, μία αλλαγή ρούχου ή να αφήσετε τα αυτοκίνητά σας στο πλυντήριο. Έτσι, οι δουλειές θα φαντάζουν λιγότερο βαρετές κι εσείς θα έχετε κάνει ένα πολύτιμο catch up.

Πες τι νιώθεις
Μερικές φορές, είμαστε τόσο επικεντρωμένοι στη ζωή μας που παραμελούμε τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να λες πώς αισθάνεσαι χωρίς ιδιαίτερη ανάλυση και φυσικά χωρίς να αφήσεις αυτά τα συναισθήματα να παγιωθούν. Συχνά είναι τόσο απλό όσο ένα "Μου λείπεις. Να σε καλέσω Face Time;". Απόφυγε την γκρίνια και δείξε στις φίλες σου γιατί σου λείπουν και πόσο τις αγαπάς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram