Το make up trick που θα κάνει διάφανη τη βάση μακιγιάζ σου

Δημοσιεύθηκε 20 Δεκεμβρίου, 2023

Ενα είναι το βασικό χαρακτηριστικό που αναζητάμε στα καλοκαιρινά makeup looks μας: η λάμψη ,αυτή που προκύπτει από το υγιές look και όχι από την εφαρμογή κάποιου προϊόντος μακιγιάζ (όπως είναι πχ. το highlighter).

Για να την αποκτήσουμε, το πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι η καθαρή, ενυδατωμένη επιδερμίδα. Επενδύουμε στη skincare ρουτίνα μας και φροντίζουμε το πρόσωπό μας καθημερινά, πρωί και βράδυ, με προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δεύτερο βήμα είναι το μακιγιάζ, το οποίο θέλουμε να είναι όσο πιο απαλό και φυσικό γίνεται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα λεπτόρρευστα προϊόντα είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το πολυπόθητο, λαμπερό, καλοκαιρινό makeup look.

Ένα από τα πιο γνωστά makeup tips που ακολουθούν ακόμα και γνωστοί makeup artists είναι η αραίωση του foundation. Με τη βοήθεια ενός serum ή ενός λαδιού για το πρόσωπο, μπορούμε να αραιώσουμε τη σύσταση του foundation και να δημιουργήσουμε μία βάση προσώπου απαλή, λαμπερή και super ενυδατική για την επιδερμίδα.

https://www.instagram.com/p/B_9n-a5gjTs/?igshid=1us6fq7nc4p7v

Η αναλογία είναι ένα προς ένα: δηλαδή μία δόση foundation αραιώνεται με μία δόση ορού ή ενυδατικού λαδιού.

Η διαφορά ανάμεσα στο λάδι και τον ορό είναι πόσο λαμπερό θέλουμε το αποτέλεσμα της βάσης και φυσικά, τι ταιριάζει στην επιδερμίδα μας. Το λάδι θα δημιουργήσει ακόμα πιο λαμπερό αποτέλεσμα (αν και είναι ένα προϊόν που δεν ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρματος, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες).

Αναμειγνύουμε, λοιπόν, αυτά τα δύο προϊόντα μαζί, τα δουλεύουμε στο χέρι μας καλά και τα εφαρμόζουμε με ένα πινέλο makeup ή ακόμα και με ένα σφουγγαράκι.

Αφήνουμε τη βάση να στεγνώσει και προχωράμε στην εφαρμογή των υπόλοιπων makeup προϊόντων για να δημιουργήσουμε ένα καλοκαιρινό look.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram