Οι ευεργετικές ιδιότητες του αμυγδαλέλαιου

Δημοσιεύθηκε 17 Μαΐου, 2021

Το αμυγδαλέλαιο παράγεται φυσικά από το γνωστό σε όλους αμύγδαλο το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Κ, Β6 κ.α. Οι βιταμίνες αυτές καθώς και τα ιχνοστοιχεία και τα αιθέρια έλαια που διαθέτει δρουν θετικά στο δέρμα και τα μαλλιά μας.
Ας δούμε λοιπόν τα ευεργετικά του αποτελέσματα:

1) Ενυδατώνει το δέρμα και χαρίζει λάμψη χάρη στις βιταμίνες Ε και Κ που διαθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

elaio 7 off

2) Καταπραΰνει τους ερεθισμούς και τις φλεγμονές. Επιπλέον, επουλώνει γρηγορότερα τις πληγές, λόγω των βιταμινών Ε και Κ.

elaio 6 off

3) Φωτίζει τους μαύρους κύκλους και καθυστερεί την διαδικασία της γήρανσης.

elaio off 5

4) Ενυδατώνει τα χείλη και θεραπεύει ακόμα και τα σκασμένα χείλη.

elaio 4 off

5) Συμβάλλει στην ανάπτυξη των βλεφαρίδων, και τις βοηθάει να μακρύνουν. Φτάνει μόνο να τοποθετούμε επάνω τους μια μικρή ποσότητα αμυδγαλέλαιου πριν κοιμηθούμε.

elaio off 3

6) Χρησιμοποιείται και ως ντεμακιγιάζ, ακόμα και για την αφαίρεση αδιάβροχων πρϊόντων (π.χ αδιάβροχη μάσκαρα), χωρίς να ερεθίζει το δέρμα.

elaio off 1

7) Χαρίζει λάμψη και βαθιά ενυδάτωση στα μαλλιά. Επιπλέον, ελαττώνεται η τριχόπτωση και τοποθετώντας το έλαιο στις ρίζες των μαλλιών αντιμετωπίζουμε την ξηροδερμία.

elaio off 2

Για να δείχνουμε λοιπόν ακόμα πιο όμορφες, ας εντάξουμε το αμυγδαλέλαιο στην καθημερινότητα μας και θα δούμε σίγουρα τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram