Έρχεται το iPhone 13 Pro max!

Δημοσιεύθηκε 4 Απριλίου, 2021

Όταν η Apple είχε προβεί στα επίσημα αποκαλυπτήρια της σειράς iPhone 12 το προηγούμενο φθινόπωρο, το iPhone 12 Pro Max είχε έναν κρυμμένο άσσο στο μανίκι του, μια σημαντικά καλύτερη κάμερα σε σχέση με το 6.1 ιντσών αδερφάκι του. Φαίνεται ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί και στο iPhone 13.

Όπως σημειώνει το idropnews.com, μέχρι και το iPhone 12, τα Max μοντέλα ήταν λειτουργικά παρόμοια με τα μη max μοντέλα, με τις διαφορές να εντοπίζονται στο μέγεθος και στη λίγο καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Ωστόσο, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά και τα εξαρτήματα, από την ποιότητα της οθόνης μέχρι το σύστημα κάμερας, ήταν παρόμοια. Όλα αυτά άλλαξαν με το iPhone 12 Pro Max, όπου είδαμε την επιστροφή σε ένα concept που η Apple δεν έχει κάνει από την εποχή του iPhone 8 Plus, πίσω στο 2017, αφήνοντας το καλύτερο σύστημα κάμερας για το μεγαλύτερο και σημαντικά πιο ακριβό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακριβώς αυτό θα κάνει στο iPhone 13 Pro Max, που θα έρθει εξοπλισμένο με ένα μεγαλύτερο f/1.5 aperture στο κύριο φακό. Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, οι προμηθευτές φακών της Apple παράγουν αυτούς τους φακούς μεγαλύτερου διαφράγματος για να καλύψουν τις ανάγκες του wide-angle imaging μοντέλου στο iPhone 12 Pro Max.

Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο διάφραγμα που έχει τοποθετηθεί σε ένα iPhone και σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο αισθητήρα που η Apple ήδη χρησιμοποιηθεί στο iPhone 12 Pro Max, θα έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτική νυχτερινή φωτογραφία.

Ο Kuo σημειώνει ότι όλα τα μοντέλα του iPhone 13 θα μείνουν σε f/1.6 lenses, αν και πριν λίγους μήνες είχε αναφέρει ότι αναμένει ο ultra wide να μεταβεί από το τρέχον f/2.4 aperture στο f/1.8, επιτρέποντας διπλάσιο φως να εισέλθει και να πάρει autofocus για πρώτη φορά.

Στη περίπτωση του κύριου φακού ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ f/1.5 και f/1.6 είναι αμελητέες που μας κάνει να απορούμε αν η Apple έχει και κάποιο άλλον άσσο. Πιθανό είναι να συνδυαστεί με νέα A15-based computational photography features που θα απογειώσουν την εμπειρία του χρήστη.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram