Η προσθήκη εσπρέσο δίνει νέες διαστάσεις σε ένα οικείο, αγαπημένο γλυκό, την κρεμ καραμελέ!
Οι vegan μπορούν να χρησιμοποιήσουν γάλα καρύδας, αντί για κανονικό στην κρεμ καραμελέ και κρέμα vegan στα μπισκότα
Yλικά για 6 άτομα:
800 ml πλήρες γάλα καρύδας
Περίπου 50 ml φρέσκος εσπρέσο
100 γρ. ψιλή ζάχαρη
μικρή πρέζα κόκκοι βανίλιας
Για το σιρόπι:
200 γρ. ψιλή ζάχαρη
75 ml (5 κ.σ.) νερό
Εκτέλεση:
Για το σιρόπι, σε ένα κατσαρολάκι βράστε το νερό με τη ζάχαρη (ίσα ίσα να είναι βρεγμένη η ζάχαρη) χωρίς να ανακατέψετε.
Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να καραμελώνει και δείτε τις πρώτες σκούρες κηλίδες (5-10′), ανακατέψτε μια γρήγορα και αφήστε να ψηθεί μέχρι να έχετε ένα πορτοκαλί-καφέ χρώμα (καραμέλας).
Ρίξτε σε καθένα από 6 φορμάκια 2 κ.σ. της καραμέλας.
Για την κρέμα, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πάρει βράση.
Σιγοβράστε για 10-15′, ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
Ρίξτε την κρέμα στα φορμάκια και βάλτε στο ψυγείο για 12-24 ώρες πριν το σερβίρισμα.