Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 6 Νοεμβρίου, 2020

Εύκολο ελιόψωμο χωρίς πολύ ζύμωμα, με φέτα και ρίγανη. Λαχταριστό ψωμάκι με τα αρώματα της μεσογειακής διατροφής στην κουζίνας σας!

Ελιόψωμο με φέτα και ρίγανη

Υλικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
400 γρ. νερό
120 γρ. ελιές παστές
100 γρ. φέτα
1/2 πιπεριά Φλωρίνης
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τα 150 γρ. από το αλεύρι και τα 200 γρ. από το νερό.
Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και σιγά σιγά το νερό ώσπου να απορροφηθεί όλο.
Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ζυμάρι.
Προσθέτουμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση, την φέτα σε κυβάκια, την πιπεριά σε κυβάκια, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Φτιάχνουμε 2 φραντζόλες ή μικρά ατομικά ψωμάκια.
Αφήνουμε για 1 ώρα ώσπου τα ψωμάκια να διπλασιαστούν.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram