Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 4 Ιανουαρίου, 2021

Εύκολη και λαχταριστή πουτίγκα ρυζιού με άρωμα βανίλιας και μπόλικη κανέλα

Κρεμώδες ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλα

Συστατικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

200 gr ρύζι γλασέ (για σούπες και γλυκά)
2400 gr γάλα
200 gr ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη)
2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
τριμμένη κανέλα

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και η κρέμα έχει πήξει, αφαίρεσε από την φωτιά και μοίρασε σε οκτώ με 10 μπολάκια.
Άφησέ τα στο ψυγείο να κρυώσουν και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram