Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κρεμώδες ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας

Δημοσιεύθηκε 6 Δεκεμβρίου, 2023

Εύκολη και λαχταριστή πουτίγκα ρυζιού με άρωμα βανίλιας και μπόλικη κανέλα

Συστατικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

200 gr ρύζι γλασέ (για σούπες και γλυκά)
2400 gr γάλα
200 gr ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη)
2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
τριμμένη κανέλα

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και η κρέμα έχει πήξει, αφαίρεσε από την φωτιά και μοίρασε σε οκτώ με 10 μπολάκια.
Άφησέ τα στο ψυγείο να κρυώσουν και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram