Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 30 Νοεμβρίου, 2020

Πλούσιος, τραγανός και βουτυρένιος, ο μπακλαβάς είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα σιροπιαστά.

Μπακλαβάς

Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2 κούπες αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
2 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρίφαλο
1/2 κούπα βούτυρο
Γαρίφαλα για τη διακόσμηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά για το Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/2 κούπα μέλι
2 φλούδες λεμόνι ή
2 κγ κονιάκ

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρωνουμε το ταψί και τα 4 φύλλα που τοποθετούμε στη βάση.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιών και συνεχίζουμε στρώνοντας δύο φύλλα πάνω από το μείγμα και βουτυρωνουμε.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Τέλος βάζουμε 4 φύλλα.
Κόβουμε τον μπακλαβά σε ρομβους και βάζουμε σε κάθε ρομβο ένα γαρίφαλο .
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.

Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι και όταν είναι έτοιμος ο μπακλαβάς το περιχύνουμε.

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram