Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 30 Οκτωβρίου, 2020

Θέλετε να κάνετε μία διαφορετική τυρόπιτα από τις συνηθισμένες; Τότε, θα πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε την τυρόπιτα περέκ.

Η γεύση της είναι βέβαιο πως θα σας συναρπάσει τόσο εσάς, όσο και τα υπόλοιπα άτομα που θα τη δοκιμάσουν. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε για τη συνταγή, αυτή βρίσκεται παρακάτω. Αναλυτικότερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τυρόπιτα πέρεκ

Υλικά συνταγής

– 8 φύλλα περέκ
– 200 γραμμάρια μαλακιά φέτα σε κομματάκια
– 100 γραμμάρια μυζήθρα
– 200 γραμμάρια βούτυρο light ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

- Bρέχουμε την επιφάνεια των φύλλων και από τις δυό πλευρές και συνεχίζουμε, ζεσταίνοντας λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι.

– Μόλις ζεσταθεί βάζουμε το πρώτο φύλο και λίγο βούτυρο από πάνω (σ.σ. να πάει παντού) ή ελαιόλαδο.
– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο, το τρίτο, μέχρι και το προτελευταίο φύλλο.
– Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από κάτω.
– Τότε, γυρίζουμε τα φύλλα (σ.σ. όπως ακριβώς και στην ομελέτα) από την άλλη πλευρά -μπορείτε και με τη βοήθεια ενός πιάτου.
– Μόλις γυρίσουμε τα φύλλα, τα ανοίγουμε στη μέση και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια το τυράκι, βούτυρο και ξανασκεπάζουμε.
– Βάζουμε το τελευταίο φύλο και βουτυρώνουμεω.
– Μόλις πάρει χρώμα από κάτω, ξαναγυρίζουμε όλη την πίτα.
– Μόλις την βγάλουμε, την αφήνουμε για λίγο στο τραπέζι (όσο προλαβαίνουμε) και σερβίρουμε.
– Αυτό ήταν! Η τυρόπιτά μας είναι έτοιμη για κατανάλωση. Καλή όρεξη!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram