Λαχταριστά που ξεχειλίζουν από αρώματα φθινοπωρινών μπαχαρικών και κολοκύθας!
Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα
120 γρ. μέλι ή καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
Λιγότερο από 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
150 γρ. καρύδια ψίχα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη γέμιση για να έχει κρυώσει όταν θα γεμίσουμε τα πιτάκια μας.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα τα μπαχαρικά και το μέλι ή τη καστανή ζάχαρη.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα για περίπου 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα σπασμένα τα καρύδια.
Με ένα κουπατ στρογγυλό κόβουμε τη ζύμη μας. Ένα για βάση και ένα για καπάκι. Συνολικά υπολογίστε βγαίνουν 12 με 15 πιτάκια.
Σε κάθε βάση βάζουμε 1 με 1μιση κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα πιτάκια.
Κλείνουμε με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι. Αν δεν κολλάει η ζύμη βάλτε λίγο νεράκι.
Προαιρετικά μπορείτε να αλείψετε λίγο αυγό αλλιώς τα τοποθετείτε έτσι στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο. Θέλουμε να πάρει όμορφο χρώμα από πάνω κι από κάτω.