Η συνταγή αυτή είναι η ιδανική λύση όταν βιάζεσαι αλλά και επειδή όλοι αγαπούν τον τόνο, που βρίσκεται σχεδόν σε κάθε σπίτι ανά πάσα στιγμή.
Συνήθως, τον κάνουμε με κόκκινη σάλτσα. Αυτή η εναλλακτική είναι πιο πρωτότυπη και πιο ανάλαφρη.
Υλικά
400γρ. λινγκουίνι
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
1 σφηνάκι βότκα
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε τα λινγκουίνι να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και κρατάτε λίγο από το νερό.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Στραγγίζετε πολύ καλά τον τόνο και τον σπάτε σε μέτρια κομμάτια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον τόνο, ανακατεύετε, σβήνετε με τη βότκα και μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και προσθέτετε τον άνηθο και τα λινγκουίνι που έχετε στραγγίσει μαζί με 2-3 κουτ. σούπας από το νερό που έχετε κρατήσει. Ανακατεύετε καλά για μισό λεπτό σε δυνατή φωτιά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι