Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 7 Αυγούστου, 2020

Αυτά είναι παπουτσάκια χωρίς νούμερο… χωράνε σε όλα τα στομάχια και είναι σταθερή αξία χρονιά τώρα!

Δοκιμάστε τα άφοβα και δεν θα σας "χτυπήσουν"!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παπουτσάκια γεμιστά με σως γιαούρτι

Υλικά
4 πλυμμένες μελιτζάνες
500 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
400 γραμ κασέρι, φέτα, κεφαλογραβιέρα τριμμένα
1 κουτί ντοματάκια ή ντοματίνια
1 ποτήρι κρασί
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
Βασιλικό, μαιντάνο, ρίγανη, δυόσμο
πιπέρι άσπρο
Αλάτι, πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ κύμινο
1 φλυντζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα σκεύος νερό κρύο με 1 κουτ. σούπας αλάτι κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατα μήκος και τις αφήνουμε στο νερό για μισή ώρα. Βάζουμε σ ένα τηγάνι 1-2 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια τον κιμά το αλάτι, ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.Τα ντοματάκια, το κρασί κι αφήνουμε μισή ώρα να βράσουν.
Μελιτζάνα παπουτσάκια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ με σoς γιαουρτιού !!! φωτογραφία βήματος 1 Μελιτζάνα παπουτσάκια με κιμά χωρίς μπεσαμέλ με σoς γιαουρτιού !!! φωτογραφία βήματος 1
Βγάζουμε τις μελιντζάνες από το νερό. Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς λαδώνουμε τις μελιντζάνες με ένα πινέλο και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες πατάμε τη σάρκα τους με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με κιμά σκεπάζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 40 -60 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη σος σ ένα σκεύος βάζουμε το γιαούρτι ρίχνουμε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, αλάτι, πιπέρι λευκό, τ ανακατεύουμε όλα μαζί στο γιαούρτι. Και σερβίρουμε με τα ζεστά παπουτσάκια. Έτοιμο!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram