Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 7 Φεβρουαρίου, 2021

Εύκολη και λαχταριστή αυτή η πουτίγκα ρυζιού γεμάτη με άρωμα βανίλιας και μπόλικη κανέλα.

Ρυζόγαλο με άρωμα βανίλιας και κανέλα

Συστατικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

200 gr ρύζι γλασέ (για σούπες και γλυκά)
2400 gr γάλα
200 gr ζάχαρη (άσπρη ή μαύρη)
2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
τριμμένη κανέλα

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε το ρύζι με το γάλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά και σκέπασε την κατσαρόλα.
Άφησε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει το ρύζι.
Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο και η κρέμα έχει πήξει, αφαίρεσε από την φωτιά και μοίρασε σε οκτώ με 10 μπολάκια.
Άφησέ τα στο ψυγείο να κρυώσουν και σέρβιρε πασπαλίζοντας με μπόλικη κανέλα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram