Είναι η δημοφιλέστερη γαλλική τάρτα παγκοσμίως και είναι και μια αγαπητή τάρτα στην χώρα μας.
Οι συνταγές πολλές αλλά μια κλασσική και εντυπωσιακή είναι η κις λορέν με τυριά και μπέικον.
Υλικά
Ζύμη για τάρτες
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος παχύρευστη, όχι υγρή
2 αυγά φρέσκα
200 γραμμάρια τυρί τριμμένο γκούντα (φρέσκο, όχι φακελάκι)
150 γραμμάρια μπέικον
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Απλώνουμε τη ζύμη στη φόρμα για τάρτα ή σε ένα πιρέξ
3. Τοποθετούμε το μπέικον σε κυβάκια και ψήνουμε την τάρτα για λίγο μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ χρώμα (10 λεπτά περίπου)
4. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο
5. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος
6. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι
7. Χύνουμε το μείγμα πάνω στην τάρτα και ψήνουμε για 30 λεπτά