Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 26 Ιουνίου, 2020

Ένα δροσερό, ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με στρώσεις τραγανών μπισκότων, κρέμας βανίλιας και κρέμας σοκολάτας.

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό για όλες τις ώρες, όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπισκοτόγλυκο

Υλικά συνταγής

2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής, με γεύση βανίλια
2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα
6 φλ. τσαγιού γάλα (3+3 χωριστά)
2 ¾ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35-36% χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί (χωρισμένη σε 2 ίσα μέρη)
2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
1 μεγάλη ώριμη μπανάνα [*]
πτι μπερ, θρυμματισμένα στο μούλτι, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια και τα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στην έτοιμη κρέμα τη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.

Παίρνετε ένα μακρόστενο ταψί με διάσταση βάσης 26×38 εκ. και στρώνετε στη βάση του μια σειρά Πτι Μπερ, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά η βάση. Αν χρειαστεί κόψτε μερικά μπισκότα και γεμίστε τα κενά. Πάνω από τα μπισκότα στρώνετε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας βανίλιας – σαντιγί. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση μπισκότα Πτι Μπερ.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε τα 2 φακελάκια κρέμα αραβοσίτου στιγμής σοκολάτα με τα υπόλοιπα 3 φλ. γάλα και τα χτυπάτε και αυτά με το μίξερ χειρός για 2 λ. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στη κρέμα σοκολάτας την υπόλοιπη μισή σαντιγί και ανακατεύετε, με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να έχετε ένα πλήρες ομογενοποιημένο μείγμα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram