Ετοιμάστε ένα υπέροχο πρωινό με βάφλες... σοκολάτας! Κανείς δεν πρόκειται να αντισταθεί!
Δοκιμάστε την συνταγή και απολαύστε το αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300γρ. γάλα
- 2 κοφτές κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 αυγά
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
- 1 βανίλια
- πραλίνα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι των αυγών και χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, το οποίο προσθέτουμε στο τέλος σιγά σιγά ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε και ανακατεύουμε. Αφού γίνουν όλα ένας χυλός ρίχνουμε μέσα (και πάλι σιγά σιγά) την μαρέγκα ώστε να ενοποιηθούν. Με μία κουτάλα ρίχνουμε το μείγμα σε δόσεις στη βαφλιέρα, τόσο κάθε φορά ώστε να βγει μια φουσκωτή βάφλα. Μετά από 3-4 περίπου λεπτά η κάθε βάφλα είναι έτοιμη. Αλείψτε με πραλίνα ή μαρμελάδα!