Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 10 Απριλίου, 2020

Ένα γιουβέτσι στην κατσαρόλα, όχι στο φούρνο, με καλαμαράκια, γαρίδες και μ’ ένα σπυρωτό και ζουμερό κριθαράκι γεμάτο αρώματα και γεύσεις.

Διάβασε τη συνταγή και δοκίμασε να την φτιάξεις κι εσύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιουβέτσι θαλασσινών (στην κατσαρόλα)

Υλικά

5-6 κ σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 σφηνάκι ούζο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
500 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι – πιπέρι
1 κ γλ ρίγανη
1 κ γλ δυόσμο
1,5 λίτρα ζεστό νερό
μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα λεμόνι

γιουβέτσι θαλασσινών

.

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρω για ένα λεπτό στο ελαιόλαδο και το σκόρδο, τις γαρίδες και τα καλαμαράκια. Σβήνω με το μισό σφηνάκι του ούζου και μεταφέρω τα θαλασσινά μαζί με τους χυμούς τους σ’ ένα βαθύ πιάτο. Το σκεπάζω και το κρατάω στην άκρη.

Στην κατσαρόλα σοτάρω το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο, ίσα να γυαλίσει και στη συνέχεια προσθέτω και την πράσινη πιπεριά. Ρίχνω και το κριθαράκι, τ’ ανακατεύω και το σβήνω με το υπόλοιπο μισό από το ούζο.

Προσθέτω τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά (ρίγανη, δυόσμο) κι ανακατεύω.

Στη συνέχεια προσθέτω το ζεστό νερό, χαμηλώνω την φωτιά και ανακατεύω κατά διαστήματα το κριθαράκι. Προσέχω ώστε το νερό να έχει καλύψει το κριθαράκι. Αν χρειάζεται, συμπληρώνω νερό.

Βράζω το κριθαράκι για 5-6 λεπτά και κατόπιν προσθέτω στην κατσαρόλα και τα θαλασσινά.

Ανακατεύω και σβήνω τη φωτιά. Προσθέτω τα κομμένα τοματίνια και τον μαϊντανό κι ανακατεύω ξανά.

Σερβίρω το γιουβέτσι μου με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Σημείωση
Το κριθαράκι συνεχίζει να βράζει και να ρουφά τα υγρά ακόμα και μερικά λεπτά μετά το σβήσιμο της φωτιάς.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram