Το τιραμισού είναι από τα πιο versatile γλυκά, όσον αφορά τις γευστικές προτιμήσεις.
Κι αυτό επειδή αρέσει και στους σοκολατολάχνους και σε όσους προτιμούν τα λευκά γλυκά.
Υλικά
200 γρ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml. κρέμα γάλακτος
1 πακέτο σαβαγιάρ
σκόνη κακάο για γαρνίρισμα
Για το σιρόπι των μπισκότων:
Μια μεγάλη κούπα νες καφέ (χωρίς ζάχαρη) ή εσπρέσο
1 σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας αχνή ζάχαρη
Εκτέλεση
Ξεκινούμε χτυπώντας στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον καφέ κρύο, το κονιάκ ή το ρούμι και την αχνή. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια βουτάμε τα μπισκότα ελαφρά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι ή φόρμα. Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τσέρκι.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και καλύπτουμε την επιφάνεια της στρώσης των μπισκότων. Προσθέτουμε μια ακόμα στρώση μπισκότων και πάλι κρέμα. Στρώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες. Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.
Τιps: Για να μην πανιάσουν τα μπισκότα καλό είναι να φτιάξουμε το γλυκό την ίδια ημέρα που θα το σερβίρουμε.