Δείτε τη Συγταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 18 Φεβρουαρίου, 2021

Αυτές οι ρευστές πουτίγκες θα σε ξετρελάνουν

Υγρά κέικ σοκολάτας με άρωμα μόκα

Για 6 μερίδες
Συστατικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1 κ. σούπας στιγμιαίος καφές
100 gr μαύρη σοκολάτα (65% κακάο)
100 gr βούτυρο + έξτρα για το άλειμμα
4 μεγάλα αυγά
140 gr ζάχαρη κρυσταλλική
50 gr αλεύρι γοχ
ζάχαρη άχνη/κρέμα γάλακτος/παγωτό/κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα
Τρόπος μαγειρέματος

Με το μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου βούτυρο για το άλειμμα, βουτύρωσε έξι μικρές μεταλλικές φόρμες για γλυκά.
Σε ένα φλιτζάνι διάλυσε το στιγμιαίο καφέ σε μία κουταλιά βραστό νερό και άφησέ το να κρυώσει.
Κόψε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και σε μεσαία φωτιά λιώσ’ τη μαζί με το βούτυρο.
Στο μίξερ χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.
Ρίξε τον καφέ και τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στο μείγμα αυγών και χτύπησέ τα για λίγο μέχρι να ανακατευτούν.
Πρόσθεσε και το αλεύρι στο μείγμα και συνέχισε το χτύπα μέχρι να γίνει ομοιογενές.
Μοίρασε τη ζύμη στις φόρμες, αφήνοντας κενό περίπου 1 cm στο κάθε φορμάκι.
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάλε τα φορμάκια σε ένα ταψί και στη μέση του φούρνου και ψήσε για περίπου εννέα λεπτά.
Βγάλε τα κεκάκια από τις φόρμες και άφησέ τα για πέντε λεπτά να κρυώσουν.
Σέρβιρε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη ή με κρέμα γάλακτος ή παγωτό και κόκκινα φρούτα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram