Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 3 Ιουλίου, 2020

Οι food bloggers που μας εντυπωσιάζουν και μας «αιφνιδιάζουν» με τις καινοτόμες συνταγές τους, μας προτείνουν μια νέα, γευστική παραλλαγή των αυγών: τα «σύννεφα αβγών».

Ενα πιάτο που έχει κατακλύσει το Instagram και το Pinterest και αυτοί που αγαπούν να «πειραματίζονται» με τα υλικά που έχουν στην κουζίνα τους, το έχουν ψηλά στις προτιμήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυγά «σύννεφα»

Υλικά :
Αυγά

Εκτέλεση :
Διαχωρίστε τον κρόκο από το αυγό

Χτυπήστε το ασπράδι προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι ώσπου να γίνει μια αφράτη μαρέγκα που στέκεται.

Στο σημείο αυτό μπορεί να προσθέστε τα υλικά που θέλετε στα ασπράδια σας. Καλό είναι να μην τα παραφορτώσετε, προκειμένου να διατηρήσουν τον όγκο και την αέρινη υφή τους. Γενικά, τυρί κρέμα, τα αγαπημένα σας μυρωδικά ή/και κυβάκια ζαμπόν και μπέικον είναι ιδανικές επιλογές.

Στρώστε τη μαρέγκα δίνοντας σχήμα σύννεφου σε ταψάκι, φροντίζοντας να διαμορφώσετε μια κοιλότητα στο κέντρο όπου θα μπει το αυγό.

Βάλτε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC και ψήστε για 8-10 λεπτά.

Γενικά το μυστικό είναι να έχετε δυνατή φωτιά ώστε να ψηθεί γρήγορα το ασπράδι, αλλά να παραμείνει όσο γίνεται πιο λευκό.

Ανοίξτε το φούρνο και προσθέστε στο κέντρο των "σύννεφων" από ένα κρόκο. Συνεχίστε το ψήσιμο για ελάχιστα λεπτά ακόμη να ψηθεί και ο κρόκος.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram