Αυτή η συνταγή ετοιμάζεται γρήγορα και δεν θα αφήσει κανέναν δυσαρεστημένο.
Είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση
250 γρ. μπισκότα digestives
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Για την επικάλυψη
Μαρμελάδα Φρούτα του δάσους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Βάζουμε το μείγμα σε μια τουρτιέρα με αποσπώμενο δακτυλίδι και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνειά του ώστε να γίνει επίπεδη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί να αφρατέψει, προσθέτουμε την ζάχαρη και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Με μια σπάτουλα ξίνουμε τα τοιχώματα του κάδου του μίξερ και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στην βάση και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα (περίπου 1-2 ώρες).
Για να το σερβίρουμε, απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και αφαιρούμε το στεφάνι από την τουρτιέρα.