Ατονία: Φυσικοί τρόποι για να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας

Δημοσιεύθηκε 11 Φεβρουαρίου, 2024

Στα φαρμακεία θα βρείτε πληθώρα συμπληρωμάτων βιταμινών και βοτάνων που υπόσχονται καλύτερη διάθεση, ευεξία και τόνωση της ενέργειας.

Το σημαντικότερο όμως είναι να υιοθετήσετε συνήθειες που εγγυημένα μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την ατονία και να νιώθετε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαχείριση του άγχους: Τα αυξημένα επίπεδα του στρες και τα συναισθήματα που αυτά μας προκαλούν απορροφούν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Η συζήτηση με ένα φίλο, ένας περίπατος στην γειτονιά ή μισή ώρα καθημερινής άσκησης μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

Άσκηση: Πέρα από την αύξηση της οξυγόνωσης των κυττάρων, η γυμναστική προσφέρει ευεξία και αρμονία. Στο τέλος μιας ημέρας που έχουμε γυμναστεί, ο ύπνος είναι ήρεμος και ξεκούραστος και μας χαρίζει την απαιτούμενη ενέργεια το επόμενο πρωί.

Αποφυγή καπνίσματος: Η νικοτίνη προκαλεί αυπνία και μας «κλέβει» τον ύπνο και κατά συνέπεια την ενέργεια.

Καλός ύπνος: Δεν είναι απαραίτητα ο ύπνος που ξεπερνά τις 7-8 ώρες αλλά ο ποιοτικός ύπνος που προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ξεκούραση. Τα κλειστά φώτα και η καθαριότητα του χώρου θα συμβάλλουν σε αυτό.

Ισορροπημένη διατροφή: Τα μικρά και συχνά γεύματα που αποτελούνται από υγιεινές τροφές (φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, δημητριακά) εφοδιάζουν τον εγκέφαλο με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποδίδει τα μέγιστα.

Καφές: H καφεΐνη μπορεί να βοηθήσει, αλλά μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο, καθώς μπορεί να προκαλέσει αυπνία.

Περιορισμός αλκοόλ: Η ψυχική και σωματική ηρεμία που προσφέρει το αλκοόλ, αποτελεί συνέπεια της μείωσης του ρυθμού μετάδοσης των μηνυμάτων μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου. Η επιβράδυνση των μηνυμάτων αυτών μπορεί να επιφέρει το συναίσθημα της ατονίας.

Πρόσληψη νερού: Το θαυματουργό νερό, πέρα από όλα τα άλλα που μας προσφέρει, συμβάλλει και στην αύξηση των επιπέδων της ενέργειας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram